Antigravity Yoga Fitness

På lunchen idag var jag med om en riktigt häftig träningsupplevelse. Jag testade på Antigravity Yoga Fitness, AYF.

AYF är en träningsform som kombinerar yoga, akrobatik, pilates, gymnastik och styrketräning. Min upplevelse var ändå att yogabiten var den största delen av passet.

Det som skiljer AYF från traditionell yoga och annan liknande träning är att man- som det hörs på namnet – är tyngdlös. Som redskap används en hängmatteliknande gunga/hammock som hjälper oss vid både avslappning, rörlighet, styrketräning och stretch.

Yogaire, är först i Sverige med att erbjuda träningsformen. Jessica som driver studion på Grevgatan i Stckholm är väldigt kunnig och jag fick en ordentlig genomgång av övningarna under passets gång.

Passet började med lugn andning sittandes i lilla kokongen som hammocken omvandlas till. Därefter direkt till stretchpositioner som den nedan på bilden. Lite läskigt men när jag väl släppte och slappnade av var det superskönt med stretchen i höften och mage/rygg. Vi fortsatte med yogapositioner som solhälsningen, krigaren och hunden. Allt med hammocken till hjälp. Detta gjorde att jag fick större rörlighet i kroppen och mer stretch (ordet återkommer frekvent, jag älskar denna del av yogan!) än i traditionell yoga.

Passet avslutades med styrkeövningar, stretch och en otroligt skön avslappning.

Tid? 60-75 min/pass. Kändes som 30 min!

Svettigt? Inte till en början, men när jag kom fram till styrkedelen blev det varmt!

Trend? Kanske. Som med många specialträningsformer som kräver licenser kan detta få svårt att slå igenom på de större anläggningarna men i en yogastudio funkar det!

Träna igen? Absolut. Jag har känt mig så där härligt matt hela dagen och det känns att kroppen fått jobba. Att studion ligger 2-3 min promenad från mitt jobb och erbjuder lunchpass gör att jag inte kan låta bli.

Testa om du redan inte gjort det!

20130916-213105.jpg
Apan som hänger upp och ner. Grym stretch kan jag lova

Annonser

5 Replies to “Antigravity Yoga Fitness”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s