Barnens träning

Dags för ett litet inlägg med barnträning.

Magnus och jag är av den åsikt att våra barn ska erbjudas all möjlig träning som de kan vilja testa – vi ska inte lägga våra egna värderingar i vad som är bra, mindre bra, utan våra barn får själv bestämma. Många föräldrar gömmer inbjudningarna/reklamen från ridhusen och ishockeyföreningarna för att ”det är ju sååå dyrt” (ja, det kostar lite mer än ett par fotbollsskor eller en baddräkt) och ”det är ju så kallt i ishallen/rishuset” (vad hände med vuxnas -det finns inga dåliga kläder, bara dåliga kläder – som vi tutar i våra barn). Begagnatmarknaden är enorm och de första åren är det faktiskt inte dyrare än något annat. Vår simskola för barnen kostar mer per barn och termin än vad vi betalar för ishockeyn för ett helår tillsammans för bägge barnen.

Både Felix och Norah spelar ishockey, Felix är inne på sitt 3.e år, och älskar det. Han tycker om fotboll och innebandy också – men frågar man honom kommer hockeyn först! Norah är fortfarande nybörjare men det blev ett himla liv här hemma ett tag då hennes gympa var samtidigt som hockeyträningen – för den kunde hon inte missa. Dock har de fortfarande fotbollen, innebandyn och gympan med, då tiderna inte längre krockar och klart att de ska testa på olika saker och hitta det som de verkligen brinner för.

Barnen som spelar tillsammans har en riktigt bra sammanhållning, det pratas mycket sport i skolan – för att inte tala om hur killarna längtar efter att få sina träningsoveraller med föreningens tryck på nästa år när de ska bilda lag:) Att lära sig att lyssna på vuxna, samarbeta och våga tro på sig själv är andra saker som barnen får lära sig – idrotten är helt fantastisk och jag anser att det är vår skyldighet som föräldrar att erbjuda våra barn det.

Lägg dina egna åsikter, ointresset eller vad det må vara, åt sidan och se saken ur dina barns ögon. Vad har du att förlora på att låta dem testa något som kan följa dem livet ut?!

DSC_0476 DSC_0482 DSC_0485 DSC_0487 DSC_0489 DSC_0490 DSC_0491 DSC_0496 DSC_0498

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s