Oji Drinks

I förrförra veckan skrev jag om de goda juicerna som Oji Drinks producerar och som du nu hittar på en hel del försäljningsställen i Sverige. Här i Stockholm vet jag att bästa tjejgymmet Rosa Skrot på Södermalm numer säljer juicerna – passa på att testa en om du har vägarna förbi.

DSC_0517

Jag hämtade ut mitt paket med en massa flaskor Oji juicer i fredags och nu har vi en egen liten juicebar här hemma. Vi är lika med maken och jag. Barnen ska inte dricka juicerna då de innehåller koffein i form av gröna kaffebönor.

DSC_0520

DSC_0518

Juicebaren serverar de kommande veckorna 2 smaker; No 1 Antioxidant (blåbär och äpple) och No 3 Magnesium (mango och banan) 🙂 De är supergoda och jag som bara dricker en kopp kaffe om dagen har inga problem som helst med att få mitt koffeinbehov (japp, enda anledningen till att jag dricker kaffe är att få i mig koffein som håller mig pigg) täckt av en sådan här juiceflaska på 100 ml.

Oji som företag jobbar med hållbarhet och som en del av detta ska vi som är medlemmar i bloggpaneler och testar dryckerna även se till att de tomma flaskorna skickas tillbaka och återanvänds. För återförsäljare erbjuder man upphämtning av tomma flaskor, allt för att minska på sopberget (juiceflaskorna kan tyvärr inte pantas som andra plastflaskor då de innehåller för mycket juice för att vara godkända. En galen tanke, att alla onyttiga läskvarianter ska vara ok för pantning men inte en nyttig juice).

Jag kan inte själv påstå att jag är en väldigt miljömedveten person men alla sådana här samarbeten gör att jag tänker efter lite mer angående hur jag kan påverka och vad vi faktiskt redan gör i vår familj; vi sopsorterar hemma (och hämtas upp av sopbilar som är anpassade för detta, t om kompost), vi åker till jobbet kommunalt, vi handlar matkasse (ekologiskt innehåll, närproducerat, minskad trafik till mataffärer då kassen levereras lokalt med åkeri) och vi äter matlådor de flesta av dagarna på jobbet, mindre mat som går till spillo. Att lämna kläder som inte längre används till insamlingar är en annan sak som både är bra för miljön men som också hjälper många medmänniskor.

Det är små saker som vi alla kan göra – och vi som har barn, barnen älskar påhittighet och vill jättegärna hjälpa till med sopsortering, åka till returen etc. Gör det till en kul grej! Vad kan du göra?

DSC_0524

Härliga bilder som följde med juicen – delar av Oji Drinks syn på hållbarhet; säsongens gröna och minskad konsumtion av kött.

Mitt mål för hösten, vintern och framtiden egentligen är att fortsätta med allt ovan, men också att bli mer medveten om vilka produkter vi använder till vardags, såsom schampoo, diskmedel och hudvård. En del av detta har jag redan tagit tag i genom mitt samarbete med Lush.

Annonser

One Reply to “Oji Drinks”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s