Rapport från Allt För Hälsan – om barnen får bestämma

Att ta med mig barnen till dagens besök på Allt För Hälsan 2013 på Älvsjömässan gjorde att mässuplevelsen blev lite annorlunda än vad jag hade tänkt mig. På ett bra sätt dock ska tilläggas.

Med förra årets besvikelse ändå rätt färskt i minnet blev jag positivt överraskad av allt spännande som väntade på oss innanför dörrarna.

Vi tog sikte på Träningsavdelningen längst in, närmast stora scen och det första barnen såg var Lappset som levererar anordning för utonhusträning och lek. En enda stor inomhuslekplats, eller om ursprungliga tanken var crossfit, då det kryllade av barn just där. Bredvid fanns en nätinhängnad där man (återigen, mest barn) kunde sparka fotboll i ett mål som utgjordes av en massa plattor som lös upp just där man träffade med fotbollen. Himmelriket för Felix och Norah med andra ord.

Jag sprang i samma veva på både Emilia och Terese och fick en pratstund med tjejerna i lugn och ro medan barnen lekte.

DSC_0535

DSC_0538

DSC_0540

DSC_0541

Tvärs över gången från Lappset höll Spartan till och där träffade vi på Betty som jag träffade för alldeles för länge sen nu. Vi konstaterade båda att våra frisyrer blir allt kortare för varje gång vi ses:)

Bredvid Spartan hittade kidsen en massa spännande leksaker – som t ex Rockringar som framför allt Felix gick lös med. Norah håller fortfarande på att lär sig men felix är en riktig hejdare på att rocka. Kolla nedan så ser ni!

DSC_0542

DSC_0544

DSC_0545

Sedan måste jag berömma mina (stundtals) underbara barn som satt väldigt duktigt, mutade med tv-spel/mobil, under Terese föreläsning. Norah gäspade lite högt en gång men annars kunde jag ha full fokus på Terese viktiga budskap!

DSC_0552
Har du ännu inte läst Terese’ bok ”Viktig” så ska du göra det. Väcker tankar, särskilt för oss med döttrar i dagens utseendefixerade samhälle

Magnus anslöt till oss efter jobbet, tanken var att han skulle ta med barnen hem men då de i princip vägrade lämna klätterställningarna fick han helt enkelt komma in han med. Då fick jag åtminstone 5 minuter över och kunde kramas med Betty och Magdalena (som även i år intog konferencierrollen). Sofia lyste med sin frånvaro (förberedde inför deras konvent imorgon fick jag veta) så nu är du skyldig mig en kram;)

Jag hann även med att fylla på förrådet av Pauluns juice, granola och müsli ( Magnus favoriter) samt att Magnus köpte sina första Gococo strumpor. Mina favoriter när det gäller strumpor till träning och vardag men jag hoppas för deras skull att de har fler säljare på plats imorgon…

DSC_0553
Jag tillsammans med Magdalena och Betty

DSC_0561

Jag har så mycket att tacka bloggen för. Hade jag gått på mässan för ett par år sedan, före bloggtid så att säga, hade jag troligen gått runt det på en timme. Nu åkte jag ju främst ut till mässan för att träffa vänner (som jag fått tack vare bloggvärlden) och för att spana in produkter som jag fått nys om, just ja, via bloggen. Det här gör vi om igen nästa år! Då testar jag kanske en dag utan barn och med dem, för allas bästa!

Avslutningsvis, en underbar bild på Norah – titta vad jag är stark ropade hon och lyfte så sitt egna sätt. Lite som Pippi Långstrump!

DSC_0556

Annonser

2 Replies to “Rapport från Allt För Hälsan – om barnen får bestämma”

  1. Önskar att jag hade haft möjlighet att åka på Allt för hälsan i år, men pengarna räckte ”bara” till fitnessfestivalen och Pt-dagarna i göteborg i slutet på månaden, men som tur är så kan jag ju läsa om mässan på massa bloggar 🙂 Så tack för din uppdatering om mässan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s