Korta Intervaller – låtlista

Efter lite tragglande med MixMeister lyckades jag i helgen få till en mix med låtar till helgens kommande premiärpass av Korta Intervaller. Vi har inte haft det på schemat på Friskis i höst, det föll bort av någon konstig anledning, men då efterfrågan finns hoppas vi kunna erbjuda det till våren igen.

Jag kommer då att hålla i det passet och då vi har ett extrainsatt pass nu på lördag, kl 11 om någon vill cykla med mig, passade jag på att sätta ihop ett intervallpass redan nu, för att kunna testa inför terminstart. Kul, spännande och lite ångestladdat. Vanliga distanspasset sitter ju i ryggmärgen och nu har jag ett pass till att hålla reda på:)

Vi jobbar med intervaller som är 2 minuter eller kortare. I mitt pass har vi 4 x 2 min, 6 x 1 min och 8 x 30 s. Mellan 2 och 1 minuters intervallerna har vi 1 minuts lättare cykling och mellan de 8 30 sekunders har vi endast 30 s återhämtning. Samtliga 2 minuters jobbas stående, så även de 3 första 1 minuters. Resterande sitter vi och jobbar lite tyngre på innan vi trampar i snabbt tempo på de som är 30 s. En bra blandning tycker jag, även om hälften säkert kommer att hinna ändras framöver.

Spellistan ser ut som följer & lite snabbt om låtarna:
1-4 är uppvärmning + brygga för att få upp pulsen ytterligare
5-8 är 2 minuter
9 är återhärmtning
10-14 är 1 minuter
Här vill Spotify av någon anledning inte lägga in Pump It med Black Eyed Peas eller Live It Up med Jennifer Lopez men de hör också till 1 minutrarna.
Broken Heels är 30s och varvas med Taylor Swift.
Total speltid efter min mix är strax under 55 minuter. Ganska perfekt.

Har du funderingar eller frågor, ställ dem i kommentarerna eller maila!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s