Rulla bort det onda

Efter lördagens tvåtimmarspass på ledarcykeln kände jag av litegrann i högra sätesmuskeln. Det var något som var irriterat men jag kunde inte riktigt lokalisera vad. Ett tag var jag inne på att det kunde vara ischiasnerven som kommit i kläm, hade det i slutet av min första graviditet och det kändes lite så.

Efter lite massage (med DENNA massagekaka från Lush – Wicky Magic Muscles) kunde jag dock konstatera att det bara är sätesmuskeln som är väldigt stel. Att det strålar ut på framsidan vid ljumsken när man trycker på ”rätt” ställe beror på att muskeln fäster på sidan och stelheten i muskeln gör att framsidan av kroppen stramas åt och får kompensera för baksidan.

Inatt har jag sovit med värmande liniment på och det känns bättre. Jag har inget pass inbokat förrän imorgon kväll och fram till dess skall jag endast rulla på min Foam roll för att fortsätta mjuka upp sätet.

För er som undrar lite över alla dessa rullar, vad är det för skillnad? Jo, ju grövre mönster, ju mer kommer du åt. Jag kör med den släta från Casall, har både en kort och lång variant, och tycker att den räcker väl men är lite sugen på en med grövre mönster för att riktigt komma åt.

IMAGEEDITED=True

IMAGEEDITED=True

IMAGEEDITED=True

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s