Ledig tid och balans

Ikväll ger jag mig och min kropp ledig tid från träningen. Träningen är aldrig ett måste för mig, det är en gläjdefylld sak som får mig att må ännu bättre och att orka med alla dagliga måsten. Jag läser ofta på andra bloggar om det här med att ”unna sig” en fridag, är då vilan en slags belöning för att hen tränat riktigt hårt? Tränar hen då för att man vill eller för att hen måste? VEM säger att hen måste träna si och så? Ett svårt ämne då vi alla har olika referensramar för var den där balansen vi (eller åtminstone jag) eftersträvar finns.

Jag som alltid har haft träningen som en del av min vardag har svårt för det här med att träningen är ett måste då det för mig är något fullständigt frivilligt.

Ikväll skall jag hänga med kollegorna på jobbet, äta och dricka gott och hoppas på en vinst i form av en tavla på höstens konstlotteri i den kostförening vi har där jag jobbar. Ett skönt avbrott i att bara prata jobb som det ofta blir och bara umgås.

En av min motionärer på passet igår konstaterade att mitt namn kom upp på nästan varje dags bokning den här veckan, och det stämmer rätt väl. Jag har på 4 dagar kört 5 timmar spinning och till helgen blir det 2 dagar med en timme var på ledarcykeln. Inget jag eftersträvar men ibland får man hoppa in och täcka för kollegorna och det gör jag ju så gärna. Balansen är mina 2 pass/vecka, ett ytterligare spinningpass som deltagare och lite styrketräning och yoga på det.

Har du hittat din balans i träningen, vad är ok, vad är optimal och blir du någonsin stressad över att inte hinna med?

Annonser

One Reply to “Ledig tid och balans”

  1. Nja. Mitt mål är numera 3 pass i veckan. Förra veckan var totalt galen, och jag hann bara två. Måste erkänna att det kändes riktigt surt, och jag har knappt hunnit släppa det än. Hm, en vanesak antar jag. Man får helt enkelt hitta sin egen nivå. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s