Omega 3

I paketet jag fick från Gymgrossisten i för några veckor följde det även med en burk med Omega-3 kapslar.

Omega-3 är inget nytt för mig, jag började med det förra vintern, då som ett desperat försök till att hitta något som kunde hjälpa min kropp att hålla mig frisk(are). Kapslarna har jag fortsatt med därefter och jag känner mig betydligt piggare.

Omega-3 har många olika uppgifter i kroppen och behövs bland annat för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler. De påverkar också regleringen av blodtrycket, hur njurarna fungerar och vårt immunförsvar. Omega-3 minskar blodets levringsförmåga och minskar på så sätt risken för blodpropp.

Under det här året har jag testat lite olika varianter – dessa kapslar från Gymgrossisten jag äter nu består av fiskolja, passar således inte vegetarianer, och innehåller 120 mg EPA och 180 mg DHA ( Omega 3- fettsyror) per 1000 mg olja (en kapsel).

Omega 3

Kapslarna är givetvis ingen ersättning för en varierad och näringsrik kost, utan ett komplement då åtminstone inte jag äter fisk så ofta som jag borde för att få i mig dessa viktiga fettsyror.

Omega 3 finns utöver fisk även i
•vissa alger (innehåller EPA och DHA)
•rapsolja och matfetter gjorda på rapsolja
•linfrö och linfröolja
•valnötter

Andra tips för att få i dig mer av fettsyrorna via kosten är att
•Äta fisk två-tre gånger i veckan, varav fet fisk en gång.
•Använda flytande margarin eller olja när du lagar mat eller bakar, gärna sådana som innehåller rapsolja.
•Använda matfetter med mycket fleromättat fett, till exempel nyckelhålsmärka sorter på smörgåsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s