BCAA – energi före och under träningen

På sökorden som leder till bloggen ser jag att det är fler som söker just på kosttillskott och hamnar hos mig. Ni hittar inga jättemängder med tips på kosttillskott här men det händer, när jag hittat något bra som jag tycker funkar och vill rekommendera.

BCAA Gymgrossisten

Octane, ett BCAA från Gymgrossisten är en sådan sak.

BCAA står för Branched-Chain Amino Acids vilket på svenska betyder grenade aminosyror. Just BCAA består av de essentiella aminosyrorna L-Leucin, L-Isoleucin och L-Valin som kroppen inte kan producera själv utan måste tillföras kroppen genom kosten. I mat finns essentiella aminosyror finns främst i produkter som innehåller animaliskt protein, såsom kött, fisk, ägg och mjölk. Baljväxter, sojabönor, nötter, sädeskorn och gröna blad är exempel på vegetariska alternativ som är rika på essentiella aminosyror.

Aminosyror är det delar som bygger upp proteiner och påverkar således vår muskeluppbyggnad.

Octane som jag dricker (precis som vilken sportdryck som helst) ger mig extra energi före och under ett pass. Jag kan inte äta ett mål mat innan jag kör mina spinningpass utan att få kräkvarning och därför är en dryck som denna perfekt för mig. Skeptisk är mitt andra förnamn, jag vill gärna inte tro så mycket på effekten av konstgjorda ämnen som skall tillsättas, men ibland så funkar de rikigt bra helt enkelt. Som i fallet med BCAA’n. Även Magnus har druckit detta under sina längre träningspass och upplever skillnad.

Octane finns i 3 olika smaker, jag har bara testat Watermelon Madness som smakar väldigt fräscht – inte alls konstgjort, Green Apple explosion och Lemon Lime Sour är de andra två. 299 kronor för 750 gram. Det går åt 3 små skopor pulver till en flaska vatten (ca 500 ml) vilket gör att jag absolut tycker att det är ett prisvärt alternativ för alla energidrycker folk häller i sig (och som fyller oss med socker).

Dricker du sportdryck före/under/efter dina pass? Tycker du att det ger dig extra energi?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s