Små effektiva övningar

Många storbloggare inom träningssfären är väldigt duktiga på att visa styrkeövningar och berätta om det bästa upplägget för konditionsträning. Det som det däremot är sämre med är små, vi kan kalla den rehabiliterande, övningar som stärker delar som inte hänger med i de stora komplexa övningarna.

Jag syftar givetvis på områden runt min piriformis som jag bombaderat er med sista dagarna. Självklart kan man som läsare tycka att en PT t ex inte kanske behöver skriva om mer än träning – men alla som läser, har de en perfekt kropp som är jämnstark och bara behöver få starkare muskler. Tror inte det. Det är också faran med att bara utgå från hur och vad andra tränar, och inte sin egen kropp. Mer stretch och rörlighet på bloggar ni som kan det – minst lika viktigt som tunga vikter på gymmet!

Sedan finns det ju några få som jag upplever delar med sig även av dessa små, men ack så viktiga övningarna, och en av dem är Lovisa. Hos henne hittade jag filmen med häftsänkningar (som Ida visar) , en av övningarna som jag utförde igår på gymmet. En enkel övning som blir riktigt jobbig. Jag körde en minut per sida och bytte därefter. Totalt 3 min per sida, precis vad jag behövde. Övriga övningar var hederlig rumpstretch, liggande på rygg med ena foten på andra benet knä och så drar man det sträckta benet mot sig. Och duvan, yogafavoriten som sträcker härligt i sätet.

I övrigt läste jag på någon annan blogg, minns inte i skrivande stund vilken, om det här med alla utmaningar som cirkulerar på nätet, Instagram och i olika FB-grupper. Det är plankor hit och dit. Jag var själv med i en sådan, 30 day squat challenge. Och allvarligt, hur kul är det att köra benböj varje dag, oavsett dagsform, andra planer eller bara rent generellt. Inte alls! För mig blev det snarare ett ont måste, som jag visserligen fullföljde – men no more. DÅ ska det vara något väldigt speciellt som ska göras om jag ska haka på.

Istället ser jag till att träna allsidigt, göra sådant som är kul, och även lite tristare saker som jag dock vet att min kropp behöver – som rehabövningarna för att få piriformis på banan igen. Det för något gott med sig i slutändan och då är det värt det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s