En måndag hemma

God morgon säger jag ifrån soffan hemma. VAB med Jr inleder veckan. Höstterminens första VAB för övrigt. Inget jätteallvarligt utan bara en jobbigt förkylning som orsakar hängig kropp och ett gigantiskt munsår/svinkoppa (Jr har konstaterat herpesvirus i kroppen som blossar upp vid förkylningar, suck!) som inte är något vi skickar honom till skolan med då det kliar och svider och gärna växer i storlek om det inte behandlas (antibiotika kräm som vi fått på recept är det enda som biter på detta).

Det finns många fördelar med att VABBA ett lite större barn – jag hinner med lite jobb mellan mys och lek/spel och kan nog tänka mig att bränna av ett träningspass också innan mini skall hämtas på dagis.

Imorse var jag lite orolig för att mini skulle börja protestera inför lämning då storebror ska vara hemma, men där hade jag fel. Någonstans har hon, i sin längtan efter skolan, förstått att den som inte är sjuk ”MÅSTE” gå i skolan (förskolan), och där har vi således ett bekymmer mindre. Självklart blir det en kortare dag för henne men först ska storebror vila en massa och kurera sig.

I övrigt ser veckan rätt fullbokad ut. Jag hoppar in och vikarierar på ett spinningpass imorgon, har mitt ordinarie pass på onsdag och sedan på söndag. Med hockeyträning på torsdag blir det en hemmapass där på kvällen och på fredag vilar jag. Lördag tillbringas som vanligt på Friskis med minis Knattegympa och gym för min del och på söndag ska Jr och jag faktiskt på klätterkurs på Klätterverket. Vi längtar – blir en jättekul aktivitet att göra tillsammans!

DSC_0640
Mitt sällskap för dagen – som sjukling får man äta frukostgröten framför tv’n!

Annonser

3 svar till “En måndag hemma”

  1. Vi har också hemmadag idag. Lillis kräktes en gång i lördags och om det berodde på för mycket gott på kalaset eller om han blivit magsjuk på förskolan vet vi inte. Men han vaknade med feber i söndags som håller i sig idag. Så här spelar vi Radioapan på iPaden 🙂 Det är mer eller mindre epedimi på hans avdelning för att en familj varit sjuka under helgen men skickade barnen till förskolan på måndagen. Det blir man lycklig av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s