Gymvett

I lördags körde jag ett snabbt och effektivt (finns det något annat alternativ liksom) styrkepass på gymmet medan Norah var på Knattegympa. Hennes gympa är ca 50 minuter och det är den tid jag har på mig att träna, inkl uppvärmning.

Sådana pass lägger jag upp min träning med övningar i par, dvs jag kör ett set av övning 1, ett set av övning 2 och så kör jag runt runt tills alla 3 set är gjorda. Och går vidare till nästa par.

Passet innehöll 3 set med enbensböj i Smithmaskinen, en maskin som vi bara har en av på Friskis. Den var upptagen när jag värmde upp och jag började således med andra övningar och tänkte att snart är det säkert ledig. Oj så fel jag hade.

Efter att jag hade tränat i 25 minuter var maskinen fortfarande upptagen av samma person (läs man 45+). Jag hade under tiden fram till detta sett hur han körde några reps i bröstpress, vilade länge, pratade med andra gymmare och tränade lite till. Jag kan omöjligen veta om han sett att jag sneglat åt hans håll under den tiden han suttit där men han borde inte ha missat mina blickar.

Till slut gick jag fram, för jag ville verkligen köra min enbensböj, och frågade om han hade mycket kvar och om jag kunde köra mina övningar – och påpekade att han faktiskt hade haft maskinen i 25 minuter utan att någon annan kunnat nyttja den mellan. Till svars får jag ett fräsande ”ja, du får väl köra emellan då” och han sätter sig på närmaste bänk i ren protest.

Här blir jag väldigt stressad över hans ovänliga sätt och kör mina benböj mer eller mindre utan vila. Med onda ögat hela tiden i bakgrunden (han övergår till att köra bicepscurl maniskt medan han fortsätter att stirra:)).

Jag funderar på om han hade sagt samma sak om det hade varit en man i hans egen ålder som hade frågat samma sak? För mig är det självklart att man på ett mindre gym, där inte alla maskiner finns i flera ex, erbjuder andra att köra emellan, särskilt när du sitter i maskinen och vilar, för att effektivisera och underlätta för alla. Det står ju till och med i reglerna för gymmet att det är OK att gå mellan om någon inte utför övning i en specifik maskin. Hur svårt kan det vara?

Min uppfattning av vårt gym har alltid varit att det inte är några problem för oss tjejer att ta plats bland de fria vikterna (något som jag tidigare upplevt som lite jobbigt på större gym där killarna måste ta en stor plats), men efter sådana här kommentarer, och det faktum att jag hört från andra håll att tjejer vill ha tjejtid på gymmet för att slippa de jobbiga och dryga killarna blir jag lite ledsen. Vi är alla där på samma villkor.

Hur är det där du tränar – är uppdelningen mellan killarnas och tjejernas maskiner/delar fortfarande tydlig?
100% gym
Älskar den här loggan – vi har den på en stor ”tegelsten” på vårt gym. Som en liten påminnelse för alla om vad vi gör på gymmet!

Annonser

Ett svar till “Gymvett”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s