Tapout XT – hemmaträning

Nu är det ett tag sedan jag fick hem detta hemmaträningskit för att testa – så en liten rapport är väl på sin plats.
Tapout XT är en produkt från Tvins/TV-shop (!), sånt man ser på tv mellan sändningarna, och funderar då på om det verkligen är så jobbigt och effektivt som det ser ut, för jag menar de som tränar ser ju rätt deffade ut som oftast.

Lite tveksam var jag allt, men hemmaträningen behöver ju varieras så varför inte?!

Igår passade jag på att återigen testa ett av alla 12 program som följer med, Abs XT (magpass på knappt 20 minuter) var det som hanns med. Man följer instruktioner på en DVD (kan ju ses som en nackdel om man inte har en DVD, men den funkar ju även på en dator). Passens innehåll är influerade av MMA (mixed material arts) vilket innebär en hel del ”kicka i luften” och ”luftboxas”. Gillar man body combat är detta perfekt, eller bara en ”out of the box” upplevelse för att variera din hemmaträning.

Ett sådant här koncept kan absolut funka – dock ogillar jag starkt det faktum att det läggs så mycket fokus fettförbränning och viktminskning. Jag tror att man skulle kunna sälja konceptet utan så stort fokus på just detta – men det är ett amerikanskt koncept och där säljer ju sånt. Tyvärr.

Men överlag ett helt ok koncept som funkar för småbarnsföräldrar som inte kommer iväg hemifrån av olika anledningar, och behöver någon som talar om för dem vad de ska göra. Kanske hade jag önskat några fler kortare pass, de flesta ligger runt 40 minuter vilket kan vara i det längsta laget.

DSC_0643

DSC_0646

Jag kommer säkert att lägga in fler sådana här pass i min hemmaträning – variation förnöjer och jag MÅSTE ha variation för att tycka att träning är roligt. Hur gör DU som tränar hemma, samma grejer som återkommer eller försöker dy förnya hela tiden?

Annonser

2 svar till “Tapout XT – hemmaträning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s