Dagsformen

Förra veckan kretsade mina inlägg runt min Piriformis som inte mådde helt 100. Tänkte att det kunde vara läge med en statusrapport och lite tips på små övningar som är så bra för våra kroppar.

Jag har kört stenhårt med massage, liniment och STRETCH. Skriver detta med stora bokstäver då jag upplever att stretchen är det som hjälp mest och bäst. Eller kanske är det en kombination av allt; behandla orsaken, förebygga och stärka upp det som behövs.

Det jag gjorde i tisdags på gymmet t ex, en cirkel av 4 rörlighetsövningar med pinne varav du hittar två HÄR. Den tredje övningen med pinne var hederliga benböj. Pinne mellan utsträckta armar gör att du tvingas hålla ryggen upprätt vid benböjen och kommer inte långt ner som utan pinne. Perfekt övning där du ser förbättring i rörligheten rätt snabbt. Jag avslutade med övningen där du står upp med armarna sträckta över huvudet, fortfarande med pinnen, och där du med en rak överkropp sträcker dig från sida till sida. 2 dagar senare har jag träningsvärk i sidorna efter denna övning, tar rejält!

3 varv med 10 reps på varje övning.

Höft- och rumpstretch därefter; enkel duva, dubbel duva, hederlig rumpstretch på rygg på golvet och avslutningsvis höftstretch med ett knä i golvet där du verkligen strävar efter att sjunka ner långt på det främre benet.

1 minut per sida på dessa övningar.

Som ni ser så behövs det inte många redskap för att arbeta igenom kroppen, rörlighet, styrka och kondition går alla tre att utföra på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt – precis det jag strävar efter i min träningsvardag. Jag har varken tid eller lust att tillbringa evigheter på gymmet, då blir det ett stressmoment för mig och i samma sekund försvinner det roliga med träningen.

Annonser

2 svar till “Dagsformen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s