Snön var är du?

Jag kan inte låta bli att bli lite smått besviken varje morgon jag vaknar. Vi är inne i december om 2 dagar och fortfarande är det noll snö och varmare än vad jag tycker är ok vid den här tiden av året. Vädret pendlar väldigt, häromkvällen trodde jag nog att snön skulle börja falla ner då temperaturen låg runt nollan och det regnade lite slask, men icke!

Vi har ett 80-tal dagar kvar till Vasaloppet och skidmilen lyser med sin frånvaro. Att få till rullskidpass dagar som dessa är svårt för mig. Det är mörkt när jag kommer hem och på helgerna är det en massa annat. Jag vill ha snö så att jag kan åka skidor på riktigt – det är det bästa som finns!

Jag har en förhoppning om att kunna åka skidor hemma i Fagersta under julhelgen, i värsta fall får vi leta oss längre norrut till konstsnö för vad är en jul utan skidåkning.

Senast vecka 5 får vi snöträning, då åker vi nämligen upp till Tandådalen där vi har hyrt en lägenhet en vecka. Vi kommer att ha skidspåren intill där vi ska bo och kommer då att kunna varva längd och utförsåkning precis som vi vill. Funderar faktiskt på att skippa skidskolan med barnen i år och bara njuta av att göra det vi känner för. Stress och tider att passa har vi så det räcker på vardagarna och nu när även barnen lärt sig att åka längd riktigt bra kommer vi säkert att tillbringa ännu mer tid i längdspåren än under våra tidigare fjällvistelser. Felix och jag kommer även att åka snowboard i vinter. Han har tjatat om det i 2 år nu men vi har tyckt att han varit för liten för det – men när även mamman i familjen är sugen på att ta upp brädåkandet igen så måste ju även han få göra det:)

IMG_1039

En gammal bild från våra spår ute på golfbanan i Haninge. Vintern 2011 var en riktigt bra vinter. Hoppas på lika mycket snö i år.

Annonser

2 svar till “Snön var är du?”

    1. Jot ack, bitiga hemska ra stockholmsvdret som jag grna klarar mig utan, det knde jag av imorse ocks:) Det r kyla i luften men snn. Jag vill ha det dr vita p backen som gr att det blir ljust ute, barnen vill vara ute och leka och skidkningen!

      > Date: Fri, 29 Nov 2013 09:57:17 +0000 > To: linda.k.wikstrom@hotmail.com >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s