Aktiv lördag

Bara för att det är helg betyder det inte att vi ligger på latsidan. Snarare tvärtom!
Magnus hade julfest med jobbet och kom bokstavligen hem tidigt på morgonen och ett par timmar senare var det dags att gå upp.
Norah och jag körde killarna till ishallen och fortsatte därefter till Friskis (som tack och lov ligger 500 meter bort från ishallen!) och där var det fullt ös som gällde.

Familjegympan gick vi på tillsammans och med julavslutning idag blev det både gympa, julsånger och pepparkaksfika innan höstens diplom delades ut. Därefter fortsatte Norah med knattegympa (som familjegympa, men utan föräldrar och lite svårare övningar) och jag fick mina 45 minuter på gymmet.

Mannen från Smithmaskinen var där idag med, idag ockuperade han en ställning för biceps/tricepscurl:) Den använder jag inte så han fick ha den ifred.

Istället körde jag superset med fokus på överkroppen och core kombinerat med kondition i intervallform på löpband och SkiErg (stakmaskin). Så tunga vikter att jag klarar av 10 reps på varje. 3 set per övning.

Uppvärmning 10 minuter på löpband 12 km/h.

Lyft av viktplatta framför kroppen upp till raka armar ovanför huvudet.
Hög rodd i TRX.

Stakmaskin, 1 Tabata på maximalt motstånd (här får man börja jobba efter 8 s vila istället för 10 s då det tar dessa sekunder att få igång farten).

Rodd i maskin.
Hantellyft, axlar.

Stakmaskin, 1 Tabata.

”Löpning i TRX”- Som Mountain climbers men väldigt snabba. Dessa körde jag 30 reps per runda, dvs totalt 90 (3 set á 30 reps).
Axelpress med hantlar.

Avslutade med en Tabata på löpbandet.

Jag har inte sprungit några utepass i stort sett sedan veckan före Tjejmilen då jag blev sjuk. Jag saknar inte långpassen men att få upp pulsen på löpbandet är riktigt skönt. Nu börjar det kännas att benen orkar och idag kom jag upp i 16 km/h med 2% lutning. Jag har ingen stress över att bli supersnabb på kort tid utan springer för att det är kul vilket gör det så otvunget att faktiskt springa på lite snabbare. Sedan känner jag också att spinningen har gett mig rejält med styrka i benen och bål och jag orkar mycket mer.

Nu har vi även hunnit med barnens farmor och kusinerna, frisörbesök för mini och med Jr hos klasskompis på lekdejt, maken som sover tupplur, mini som skapar blingbling till sin mobil hinner jag att andas ut mellan tvättmaskinerna.

Imorgon laddar vi för klätterkurs. Jag vet inte hur smart det var att köra ett hårt pass idag på gymmet men det lär morgondagen utvisa. Sätter mig på spinningcykeln redan 14.30 imorgon då en av våra nya ledare ska köra genrep innan det 18.30 är dags för mig att leda söndagspasset.

DSC_0652

DSC_0650

DSC_0651

DSC_0655
Norah älskar att pyssla. Hon kan sitta i timmar och pilla på pärlor, klistermärken och annat som inte vi andra i familjen har ro med!

Annonser

3 svar till “Aktiv lördag”

 1. Hej Linda!

  Har läst din blogg någon vecka nu, så glad över att hittat dig .
  Det är så svårt att hitta bloggar som din, egentligen något som man själv kan förhålla sig till helt enkelt.
  Gillar ditt sätt att skriva och det du skriver om, det inspirerar.

  Ta hand om dig!
  /Lilly

  1. Hej!

   Vad glad jag blir över att läsa ditt meddelande! Det är precis vad jag vill förmedla, att det inte behöver vara så komplicerat, att även vi småbarnsföräldrar hittar tiden. Allt går! Det verkar ju du oxå ha gjort!

   /Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s