Familjekurs på Klätterverket

Idag hade Felix och jag ett par riktigt roliga timmar tillsammans i träningens tecken. Vi gick en klätterkurs tillsammans på Klätterverket i Sickla.

Jag har länge varit sugen på att gå en nybörjarkurs i inomhusklättring då det verkar så roligt, och efter prova-på klättringen i Italien på vår konferens blev inte suget mindre. När jag såg på Klätterverkets hemsida att det fanns familjekurser slog jag till direkt.

Felix är totalt fearless, han klättade på som en galning och vägen ner var inte heller något problem. Själv lyssnade jag noga på allt som vår egna instruktör hade att säga och lära mig och klättrade något motvilligt uppför väggen på ca 11 meter. Efter det släppte fasan över höjder, eller egentligen att ta mig ner då jag inte alls har problem att ta mig upp, det är vägen ner som är värst när det känns i magen. Det är sjukt kul att klättra och jag känner mig stark.

Teorin jag fick till mig under våra två timmar på plats skall tillsammans med lite mer träning på det praktiska räcka till att få ett grönt kort som gör mig ”redo” att säkra för andra klättrare. Framför allt tror jag att jag kommer att ta med mig barnen lite då och då och låta dem klättra, och sedan vänner som också har grönt kort så att jag också får klättra. Magnus verkar inte särskilt sugen på det här – och man behöver ju inte gör allting tillsammans jämt!

Min våghalsade son vågade även sig på bouldering, dvs att man klättrar utan sele, tack och lov då på en lite längre vägg. Det blev ca 3 meter upp och det kändes mest nervöst hos mig, hellre att han är 20 meter upp med sele än ett par meter upp utan. Enda nackdelen i sådant fall med att klättra med sitt barn, för det är en väldigt rolig aktivitet att göra tillsammans.

Felix är lite drygt 120 cm lång, och perfekt i längd för att kunna ta sig an de flesta av lederna. Norah ska få testa framöver, hon kommer säkert att gilla den mer barnanpassade leden där fästena är formade som dinosaurier bland annat:)

Felix tyckte det var synd att vi inte hade kameran med, det hade blivit många snygga bilder på honom, men jag ville fokusera på all teori – säkerheten först!

Klätterverket_2

klätterverket_1
Bilder lånade från Klätterverket.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s