Change of plans & Isbjörnar

Imorse kunde vi konstatera att Felix munsår/svinkoppor var tillbaka. Mångfalt. Maken fick ta dagens hemmajobb/vab och såg till att jr fick en penicillinkur (duktig doktor som gav 10 dagar!) då antibiotikan inte längre bet på utbrottet.

Med detta i tanke och vetskapen om att det imorgon blir en hemmadag för min del var det fullt ös på jobbet. Vi närmar oss jul och det märks, tempot ökar och jag har massor att göra. Så efter en halvdag bestämde jag mig för att ställa in kvällens inplanerade backpass i Hammarbybacken och köra på på jobbet. Det slutade med 10 timmar på kontoret men en massa måsten borta från axlarna och imorgon kan jag jobba på här hemma när det passar. Felix mår inte jättedåligt men det kliar massor, han har kvällen till ära fått en jätteblåsa på läppen som svider, så vi lär ta det väldigt lugnt imorgon. Och resten av veckan om jag ska sia om utfallet. Svinkoppor är inget jag önskar någon, vi har varit skonade väldigt väl hela hösten men nu kommer allt på en gång, så typiskt!

Trots en massa jobb hann jag med en sväng till Outletbutiken vid Gärdet. Isbjörn of Sweden hade sin säsongsutförsäljning och jag fyndade kläder till Felix inför nästa höst – här ligger vi nästan ett år före i planeringen:) Norah tar över Felix kläder vilket innebär att även om vi lägger ner lite mer pengar på barnens kläder kan bägge använda dem och vi kan t o m sälja vidare dem efter bägge barnen. Så bra är kvalitén. Att barnen ska ha lika bra funktionskläder som vi vuxna ser vi som en självklarhet – de rör sig ute mer än vad vi gör på vardagarna och jag skulle åtminstone inte vilja sätta på mig en massa kläder som varken andas eller håller för väta. Isbjörn är grymma på det och av förskolepedagogernas kommentarer är dessa kläder drömmen, våra barn blir aldrig blöta eller kalla och det känns jättebra!

Isbjörnofsweden2013

På bilden ovan från vänster Fleece Jacket i fantastisk tjock fleece. Vi använder denna sedan tidigare, nu blev det en storlek större. Barnen använder den som tunnare jacka vår och höst och fram till nu under skaljackan som extra värme. På vintern funkar den finfint som mellanlager under täckjackan eller overallen.

I mitten på bilden en Hard Shell Jacket Entrant som bägge barnen har sedan tidigare. Vi har inga galonkläder till barnen utan de har denna jacka med tillhörande byxor som överdrag OCH regnkläder. Vind och vattenavvisande (20 000 mm).

Slutligen det bästa mellanlagret vad det gäller byxor, Microfleece Pant som har en lös passform vilket gör att alla slags innerbyxor, även jeans, funkar under dem. Även dessa finns i barnens garderober sedan tidigare men vi behövde komplettera med en storlek större till Felix.

I vinter klär vi våra barn i den här overallen (Norah) medan Felix kör jacka och byxa.

Annonser

2 svar till “Change of plans & Isbjörnar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s