Träning hemma för VABande föräldrar

Jag älskar att lyssna på Jillian Michaels (ni vet hon från Amerikanska Biggest Loser) podcasts. Hon vet hur hon ska provocera och hon tar upp saker ur medievärlden som många fastnat på.

Igår handlade delar av hennes pod om en 3-barnsmamma i USA som på sin blogg lagt ut en bild på sig själv – hon är grymt tränad – med texten ”What’s your excuse?”. Alltså vad är din ursäkt för att inte se ut som jag gör. Väldigt många har såklart eagerat på detta och menar på att det är personer som denna mamma som gör att många mår än sämre pga sin kropp, att personer hetsas till att börja träna en massa och kommer in i osunda tankebanor och att det är fel att lägga ut såna här bilder. Vad tycker du?

Nej, jag tycker inte att 3 barn är någon ursäkt till att inte träna och ta hand om sin kropp. Ja, jag tycker att hon provocerar – men vilka är det som blir provocerade? Inte är det väl de som redan tränar, dessa personer tycker säkert – som jag – att wow, vad snygg hon är och strongt att hon hinner med sig själv som hon gör (som jag själv gör med mig och min träning:)). Jag är övertygad om att de som tar illa vid sig av bilder som dessa ör de som vet med sig att de borde träna och ta hand om sin kropp, men som inte gör det. Och då är ju inte längre bilden som framkallat denna provokation utan bara förstärkt något som redan finns hos individen själv. Är ni med?

Så med ovanstående i minnet och fötterna i VAB-träsket idag tänkte jag förmedla hur jag tänker på det här med att hinna träna när man har barn hemma, må det vara som föräldraledig eller när du VAB’ar.

Småbarn har svårt att hålla sig sysselsatta en hel timme, om det nu är en timme du känner att du vill träna för att det ska kännas ok. Dela upp tiden över en hel dag. Har du småbarn som sover, träna en kvart då. Kan de titta på tv en kvart – träna lite till då. Att träna betyder inte alltid att det måste drypa svett om dig och att du måste duscha efter varje pass, därför går det ju alldeles utmärkt att dela upp din träning över en dag hemma.

Redskap – det behövs inte. Kroppen funkar finfint. Läser du min blogg har du tillgång till nätet, och Youtube. Sök på olika träningsprogram, de finns överallt. På bloggar (på min blogg finns de under rubriken Hemmaträning) och olika tidningar hemsidor.

Idag lägger jag upp mig VAB-dagsträning enligt följande:

Happy Hips yoga (Yogobe.com) – 17 minuter träning. Inga redskap krävs.

Övningar för att stärka höften som utförs 45 s vardera (per sida där du har en övning per ben). 15 s vila och 3 var totalt -> ger dig 15 minuter träning.

-Höftlyft mot pilatesboll (vartannat ben)

-Enbens benböj mot vägg med pilatesboll mot ryggen. Stabiliserande övning.

-Kissande hunden.

Gummibandsövningar för axlar, skuldror och rygg. 5 övningar, 10 reps på varje, 5 varv. Tar knappt 15 minuter att utföra.

Avslutar dagen (kvällen blir det nog mer när jag tänker efter) med att köra Casall TOD nr 54, Optomal Boost. 15 minuter mjukgörande rullning på min Foam Roll. Släpper på spänningar och förbereder kroppen för en dag på jobbet imorgon!

Jag fördelar dessa pass över dagen, morgon, lunch, eftermiddag och kväll. Det blir till slut en timmes träning utan att du behövt planera om särskilt mycket. Snabbt, enkelt och effektivt – som mottot är här på min blogg!

DSC_0643 (2)
Felix tycker det är jättekul att fotografera och börjar nu bli stor nog för att orka hålla i systemkameran. Min alldeles egna fotograf!

Annonser

2 svar till “Träning hemma för VABande föräldrar”

  1. Absolut hinner man om man bara vill 🙂 Tillhör dock skaran som inte riktigt kommer till skott, är en sådan som behöver en piska över mig för att få tummen ur :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s