Smart träning

Här på bloggen försöker jag förmedla ER min träning – träning som alla kan utföra. Inga flera timmar långa pass utan lite lagom långa/korta, men effektiva pass. Vi kan kalla det för att träna smart.

Min hemmaträning just nu är ingen hjärnkirurgi, det är varken HIT (högintensivt) eller särskilt jobbigt. Eller jo, jobbigt är det men inte jobbigt som i supertunga vikter. Men det är smart. Smart i det avseende att jag fokuserar på små områden där jag vet jag har en del att förbättra, där jag vill bli starkare och problemområden. Inga färdiga pass utan några utvalda övningar som jag kör i cirkel med minimal vila.

Ikväll t ex visste jag att jag var tvungen att stretcha piriformis efter att den gjort sig påmind under dagen. Samtidigt ville jag göra några övningar för överkropp och bål. Sagt och gjort. Kvällens pass blev följande:

-Enarmsrodd (stående) med hantel
-Bicepscurl
-Axelpress

-Mountain Climbers
-Sänka ben mot golvet -liggandes på rygg
-Rulla armarna på boll (se Lofsans film)

6 styrkeövningar alltså som kördes 1 min vardera (1 min per sida för rodden) och 2 varv. 12 minuter träning med bytesvila mellan.

Jag avslutade passet med 4 stretchövningar för höft och säte (1 min på varje sida/övning – totalt 8 min);

-Liggande stretch för rumpan
-Höft/höftböjare, stående på knä
-Enkel duva
-Dubbel duva

Dessa yogaövningar på slutet tvingar mig att fokusera på andningen, det gör ONT i mina stela höfter, och resulterar i att jag är så avslappnad bär jag är färdig. En riktigt härlig känsla!

Imorgon är det dags för sedvanliga spinningpasset, och då Magnus fortfarande är krasslig (inte tränar passet före mitt) får barnen stanna hemma med honom och jag får lite egentid (gymtid) före mitt pass. Yay!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s