Min fantastiska kropp

Den här helgen har gått i vilans tecken. I fredags gjorde jag någon häftig rörelse (tror det var när jag sträckte mig efter väskan i bilens baksäte) vilket resulterade i att min ländrygg bangade ur totalt. Jag gick som en ostkrok hela dagen på jobbet, det kändes överjobbigt att sitta och sedan resa på sig.

Symptomen säger ryggskott men för mig sitter det tack och lov bara i musklerna så väl hemma var det värme i form av bastu, massage och sträckande övningar som gällde. Perfekt en fredagkväll;)

Igår tog jag det väldigt lugnt, försökte vila men höll mig stående en större del av dagen då det kändes bättre för ryggen. Och idag när jag vaknade kände jag i princip ingenting.

Jag känner min kropp väldigt väl och vet vad jag ska göra och hur jag ska förebygga och ev behandla eventuella krämpor. Min muskler är starka men även starka muskler råkar ut för tråkigheter -den stora skillnaden är väl (mot icke tränande) är att vi även återhämtar oss snabbare. Vi känner våra kroppar, vi vill upp och röra på oss (ökar blodflödet i områdena) istället för att ligga i soffan och göra oss ännu mer orörliga. Det är dagar som dessa som påminner mig om varför jag tränar, inte bara för att jag älskar det utan för att få min kropp att orka i en massa år till!

20131215-101630.jpg
Jag vilar även denna morgon och hänger i ishallen på Norahs träning – ikväll kör jag terminens sista söndagspass på spinningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s