Chinsträningen fortsätter

Jag körde ett första chinspass förra veckan och hade träningsvärk modell värre i cirka 4 dagar. Första dagarna fick jag knappt armarna upp över huvudet och sedan blev det bättre allt eftersom:)

Idag hade jag 30 minuter över innan mitt vik-pass som jag hoppade in och körde (en av våra ledare slutade mitt i terminen och vi har fått hoppa in och ta några pass var) och passade då på att köra lite på stången och i chinsmaskinen.

Idag hittade jag ett lila gummiband – trodde det skulle vara något mer behjälpligt än mitt röda jag använde förra veckan men jag tror nog att motståndet/hjälpen var densamma.

Jag började passet med att göra rörlighetsövningar med en pinne för att mjuka upp överkroppen och få igång blodflödet i musklerna.

Därefter körde jag i likhet med förra veckan 5+5 reps x 5 set. Totalt 50 chins med assistans – första 3 seten med gummiband och de avslutande 2 i maskinen.

Jag tycker mig känna skillnad mot förra veckan, mitt fokus ligger på att verkligen aktivera musklerna i ryggen, Trapezius främst (muskeln mitt på ryggen mellan skulderbladen som löper från axlar och ner mot midjan) och Latissimus Dorsi. Ett riktigt bra tips jag har fått är att försöka känna som att istället för att du ska dra dig upp mot stången ska du PRESSA NER stången mot dig. Med detta i åtanke är det mycket lättare att få ryggen att jobba istället för att försöka dra dig upp med armarna. Jag kände mig stark ikväll!

För att få in känslan i rätt muskler räcker det med att dra med ett gummiband (kvastskaft eller hockeyklubba funkar också) och få en lite anspänning i ryggen, det ÄR svårt i början men ge dig inte! Efter ett tag känner du det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s