Passbygge pågår – Spin55

Och så var jag igång igen, jag tar alla lediga stunder jag får till att bygga på vårens spinningpass. Jag kommer ni som säkert vet redan att leda 2 olika pass till våren, ett vanligt distanspass som vi på Friskis kallar Spin55 (55 betyder att passet är 55 minuter långt) och ett pass med korta intervaller (55 min pass med intervaller 2 minuter eller kortare).

Intervallpasset har jag klart sedan tidigare men 55 minuterspasset skall byggas från scratch. Jag har ett litet lager på Spotify med låter jag gillar och kan funka på pass och nu har jag plockat godbitarna därifrån och tror mig ha ett bra utkast till det nya passet.

I höstas hade jag mycket olika BPM på låtarna och det blev stundtals ett himla blippande på motståndsspaken på cykeln samtidigt som man även skulle hitta in i det nya tempot i låtarna. Till våren kör jag mer på samma BPM på låtarna under konditionsdelen, några kortare tempoökningar blir det, men generellt kommer vi att trampa i samma tempo, men med olika motstånd. Jag vill hitta ett flyt under passet – lite tänket att du ska kunna cykla passet igenom utan att röra motståndet en enda gång.

DSC_0684

DSC_0685

Jag har många träffar på min blogg vad det gäller sökningar på spinningmusik och har du hittat hit genom det – ett extra hej till dig! Du hittar mer musikinspiration under kategorin musik här till höger, eller så kikar du in mina Spotifylistor (Linda Koski Wikström).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s