24 timmar i Västerås

Igår tog vi bilen och åkte till Västerås, Magnus fick ju ett dygn med middag, bio och hotellövernattning i julklapp av mig och då barnen kunde lämnas hos mina föräldrar passade vi på redan nu.

Boendet bokade jag på Stadshotellet, hör till Elite hotels kedjan och var helt ok. Vi fick ett nyrenoverat rum, tyvärr utan badkar men i övrigt var det som vilket dubbelrum som helst. Frukosten vi åt imorse föll mig i smaken, massa torkade frukter, färska frukter och juicer och så givetvis stekt bacon.

Men åter till middagen, vilken mat! Vi hade bord på Kajplats 9 som ligger vid Mälarens strand, precis vid färjeläget bakom Centralstationen. Promenadavstånd från city, hur smidigt som helst.

Då det är jultider hade vi inte kollat på menyn innan då det kan vara begränsat med tanke på helgdagarna men trots det hittade vi en massa gott på menyn. Till förrätt tog jag charkuterier och Magnus en tullmästartoast (toast Skagen med lax och pepparrot) och till varmrätt valde jag en lax- och räksallad medan Magnus valde lax och dillstuvad potatis. Extra plus för de riktigt goda alkoholfria vinerna som fanns att dricka till rätterna! Och ja, det slank ner även en jordgubbssorbet innan vi rullade tillbaka till hotellet:)

Kvällen avslutades på bio. Vi såg ”Hundraåringen…” som var faktiskt över förväntan. Jag har generellt lite svårt för svenska filmer men denna placerar sig högt upp på listan över sevärda filmer!

Efter en riktigt god natts sömn åkte vi hem till Fagersta igen och här stannar vi till imorgon. Då är det dags att åka hem till Stockholm igen!

20131227-184531.jpg

20131227-184549.jpg

20131227-184541.jpg

20131227-184556.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s