Det här med simning

Igår tog jag mig till simhallen strax före middagstid. Egentid i träningsform är det bästa jag vet och då mormor vill få all möjlig tid med barnbarnen är jag inte sen med att ta mig tiden då jag kan.

Den stora bassängen i Fagersta är en 25 meters bassäng vilket innebär en hel del längder om man ska simma långt. Jag simmade 1 000 meter i måndags och idag blev det 1 750 meter. Min plan var 2 km men då det visade sig att öppettiderna som stod i tidningen, som jag kollat upp, inte stämde utan stängning var redan kl 18 fick jag bli 250 m kort på träningen. Inte hela världen men lite surt ändå.

Lite saker om simning enligt mig;)
– avkopplande
– pulshöjande
– skall ej utföras i bikini
– kräver simglasögon som får dig att se ut som en tvättbjörn
– inte trött? Kliv upp ur vattnet så känns det mer!
– svårare än man tror
– helt prestigelöst för mig, fantastiskt härlig motionsform som funkar för alla former!

20131227-184731.jpg
En hederlig kultavla för att hålla koll på antalet simmade längder.

Annonser

3 svar till “Det här med simning”

  1. Simningen ger mycket. Jag går till simhallen för att få motion men kommer hem igen, hel på flera sätt. Att få sträcka ut sig. Att få träna med magen. Att få koppla av. En ung kvinna kom fram till mig i bassängen en gång, och gav mig tips om hur jag kunde få bättre fart och teknik. Hon var verkligen generös med sina råd. Oj, vad träningen ger mer, tack vare henne. Det är medmänsklighet!

  2. Simning ja. När jag gick på gymnasiet tränade jag med Svenska livräddningssällskapet. Det ledde sedan till att jag fick jobb som ”life guard” på ett summercamp i USA. Skulle fortsatt på den banan, nu minns jag knappt hur man crawlar längre! Men kul är det, och grymt bra träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s