Tillbakablickar på 2013

Tävlingsåret 2013 blev något kortare, eller mindre i omfattning kanske jag ska skriva. Sjukdomar är ett återkommande ord under året som gått – ett ord som gärna får stanna i 2013 nu när jag blickar framåt på 2014. De första 6 månadernas sammanfattning får ni nedan, det finns mycket jag vill skriva om – ord som återkommit under denna period är skidåkning, spinning, Friskis, hemmaträning och Casall.

Januari
Jag började nyåret 2013 med ett totalt stopp för cola och godis. Det var sjukt jobbigt och jag hade väldigt ont i huvudet. Men jag gav mig inte, sockersuget är för alltid dämpat och jag kan äta godis och dricka cola med måtta! Månaden betydde också en massa snö och därmed också skidåkning. Jag fick ihop många skidmil i benen själv samtidigt som jag hade mina första lektioner som Skid-PT för motionärer. Januari blev också månaden då jag återigen fick bege mig till doktorn för att få en penicillinkur för att komma i bukt med luftrörsbesvären som alltid däckar mig mitt i Vasaloppsplaneringen. I januari fyller även vår stora kille 7 år – firas med bowlingkalas med vänner och bekanta.

IMG_3018

Februari
Februari innebar mer snö – mer skidåkning – efter att penicillinkuren avslutats och jag friskförklarat mig själv. Jag tränade på en massa på Friskis, pass för pass på schemat avverkades under mitt resa mot utbildningen till spinningledare och här på bloggen fick ni ta del av snabba och effektiva pass både till gymmet och hemmaträningen. Fick min första massage á la Thai veckan före Tjejvasan och kom ut som en ny människa!

Månadens, och årets höjdpunkt, var självklart Tjejvasan. Tokladdad den dagen, egenvallade skidor i ett före där det visade sig vara omöjligt att få rätt valla stakade jag bokstavligen in mig på en 128.e plats i motionsklasserna totalt. Jag kom in på önsketiden 2.15 över de 3 mil som loppet löper och var nöjdare än nöjdast! 32 år gammal och med 2 barn gjorde jag mitt livs prestation i skidspåret. Det lever jag på länge!

Jag avslutade månaden att testa på foam roll och U-shape på Metropolis gym tillsammans med Terese, Sara och resten av Casall gänget, träningsredskapen kom sedan att följa mig resten av året i min hemmaträning – något som ni kunnat läsa mycket om på bloggen under resten av året också.

IMG_3126

Mars
Mars stora happening var givetvis Fazer Blogger Boot Camp 2013. En heldag med härliga tjejer, träningspass och framför allt så mycket inspiration. Jag fortsätter med träningen hemmavid, bloggen översvämmas med hemmapass med redskap som kettlebells, medicinbollar, gummiband och hopprep. Jag börjar springa allt mer allt eftersom snön smälter och hinner bland annat med ett par med Allakanträna-Ida när hon gästar Stockholm en marsdag. I mars firar jag och maken 8 årig bröllopsdag och 10 år tillsammans. Är tillbaka på ”crime-scene” på Fridays där allt en gång började. Nu mer 2 barn och några fler respektive i gänget. Härligt! Jag cyklade även Spin of hope för Barncancerfonden på Friskis – ett pass jag kommer att leda själv under 2014.Och ja, jag flyttade slutligen över bloggen till egen domän, lindakw.com där bloggen ligger idag.

IMG_3191

IMG_3291

April
April månad gör mig ett år äldre, och ett år klokare?! Jag går den första delen av Friskisutbildningen, Ettan kallad, ute på Lillsved under 4 vårdagar och kommer hem helt upprymd, och tom på samma gång. Så mycket intryck på så kort tid och en drös med nya vänner från hela landet. Känner att Friskis är rätt för mig och längtar efter mer.
Jag fortsätter att springa, en del lunchpass tillsammans med Asics löpklinik blir det inne i city.

IMG_3469

Maj
Med maj närmar vi oss sommaren med raketfart och jag springer. Massor. Intervaller, kort och långt. Inne och ute. Jag går spinningutbildningen i Uppsala och somnar med skavsår första kvällen. Får en bekräftelse på att spinningen är mitt kall i livet och att jag inte vill vänta till hösten innan jag kan börja köra egna pass.

Jag springer nya loppet The Run, terränglopp på 5 km, i lag med Annika, Linda och Camilla. Vårruset löps på en rekordtid (för mig), spränger 24 minuters gränsen med att komma i
mål på 23.52 officiell tid.

vårruset

Juni
Juni avslutar första halvan av året. Inga tävlingar springs, jag följer ett träningsprogram anpassat för Lidingöloppet i september som är mitt stora mål. Hemmaträningen genomför jag antingen själv eller i sällskap av bästa grannen. Jag bygger spinningpass, testkör med kompisar och söker med lykta efter en licensierare som kan bevaka mitt pass innan höstterminen sätter igång, men utan resultat. Med Jessica i spetsen deltar jag på She Runs Sthlm löpgrupp för tjejer på tisdagar. Bästa löpstunden på hela veckan tycker jag!

linda-pc3a5-spinning

Inom kort kommer resten av året. Hoppas ni får en alldeles fantastisk nyårsafton. Imorgon kör vi – hej 2014!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s