Vårens slutliga pass

Dags att outa vårens spin55 pass och låtarna som jag lär lessna på rejält när terminen går mot sitt slut;)

Nu i vår kör jag som tur är endast ett Spin55 och sedan ett pass med korta intervaller vilket gör att varje låtlista endast gås igenom en gång per vecka mot höstens två gånger. Stor skillnad!

Jag fick en förfrågan på Instagram om att skriva ut passbeskrivningen så nedanför länken till Spotify (vill du följa mig och alla mina låtlistor för pass och träning klickar du HÄR) kommer en kortare beskrivning låt för låt. Vissa av låtarna har jag kortat ner en aning och en del har jag höjt BPM på, en höjning på ca 5 BPM så ingen större skillnad mot ursprunget. det går således alldeles utmärkt att cykla igenom passet med denna spellista från Spotify!

Passet är ganska exakt 55 minuter från start till slut (något längre enligt ovan då låtarna inte är ihopmixade) och av någon oförklarlig anledning syns inte alla låtarna på listan ovan – så spana in listan i sin helhet på min Spofity user enligt ovan.

Uppvärmning

This is what it feels like – Armin Van Buuren. Väcker kroppen till liv, skön känsla i kroppen
Dance our tears away – John De Sohn. Fortsätter uppvärmningen. Kommer upp och står korta stunder med något mer belastning.

My Heart is refusing me (Encore Benassi Extended Version) – Loreen. 1 minut av denna låt är uppvärmning. Därefter ökar vi på belastning och sitter och trampar igenom låten för att få upp värmen ordentligt.

Konditionsdel

What you waiting for? – Gwen Stefani. Stående och sittande varvas. Lättare uppförsslutning som kännetecknas på motståndet.
Runaway baby – Bruno Mars. Snabb tempo på benen. Sitter ner i verserna och går upp i refrängerna.

Where them Girls at (feat. Nicki Minaj & Flo Rida) – David Guetta
Give me all your luvin’ (feat. LFMAO & Nicki Minaj) Party rock remix – Madonna
Dessa låtar utgör tillsammans en enda lång backe på närmare 7 minuter. Vi sitter ner 50% av första låten, står upp andra halvan. låt 2 står vi upp första halvan och sitter ner andra halvan. Ordentligt med motstånd på.

Best I ever had – Gavid DeGraw. Behaglig låt som ger möjlighet till återhämtning. Vi står upp i refrängerna, sitter ner i övrigt. Motståndet bestämmer cyklist själv.

Flytta på dej – Alicia Devecerski.
Applause – Lady Gaga.
Återigen en backe på närmare 7 minuter. Motstånd så att du orkar med kadensen precis.

U shoud known better (feat. Snoop Dogg) – Robyn. Frikåkningslåt, dvs du väljer motståndet. 3 minuter nöta på raksträcka innan vi gör vår sista klättring. Viktigt att vi sitter ner då låtens BPM är för snabb för stående cykling (skaderisk pga belastning på knä och leder).

Tommie Sunshines Megamix Smash up – Katy Perry. En medley där vi gör det enkelt för oss och står och sitter varannan låtmix. Klättring uppför en rejält tung backe.

Take my Hand – Simple Plan. Finallåten. Tuff snabb låt som vi kör stående. I refrängerna kommer vi ner och dubblar tempot sittande. Har du inte fått mjölksyran i benen ännu är det dags nu!

Nedvarvning&Stretch
Dancin in the rain – Shane Harper. Nedvarvningslåt där vi trampar ur och tar kontroll över andningen.

Beautiful (feat. Miguel) – Mariah Carey. denna låt har jag 2 gånger på rad för stretchen på passet.

Meddela mig gärna om du kör passet på cykel själv – vad tyckte du? ag har testkört passet 2 gånger, en gång själv och en gång med min granne/träningskompis och fick väldigt bra feedback från henne. Mycket svett och mjölksyra!

Annonser

3 svar till “Vårens slutliga pass”

  1. Tack Linda! Verkar superkul men riktigt tungt för benen. Detta var ju något jag efterfrågade i lofsans Challange gruppen för ett par dagar sen, så perfekt! Längtar efter att få testa detta, eventuellt redan imorgon. Återkommer med feedback!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s