20 min AMRAP – första passet med PT

Igår körde jag så igång med mitt första hemmapass som min online-PT Milla gjort iordning via appen hon använder med Pto.

Jag fick för första gången ett pass upplagt enligt AMRAP ( as many rounds as possible) att utföra. Detta betyder i korthet att x antal repa av x antal övningar skall göras under en viss tid. I mitt fall 20 minuter med 6 övningar med 8 reps åt gången.Du kör så många varv du hinner under den bestämda tiden, ett väldigt vanligt förekommande koncept inom crossfit.

Första varvet gick lätt, andra började få upp flåset och sedan fortsatte det bara. Jag hann till slut 5 varv och de 4 första övningarna på varv 6. Svetten droppade bokstavligen, armarna skakade och jag var rejält flåsig.

För mig är detta ett perfekt sätt att utmana mig själv på, jag konstaterade att jag suger på armhävningar, något som blir en extra morot att bita i (har Milla och jag enats om) och att en vanlig squat med kettlebell blir sjukt mycket jobbigare när man står på en U-Shape som jag gjorde igår!

Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot nästa pass – det kommer att bli tre pass i veckan, alla relativt korta för att passa in i vår aktiva vardag!

20140109-222053.jpg
Lite spex med kvällens redskap.

Annonser

10 svar till “20 min AMRAP – första passet med PT”

    1. Absolut! Det kommer att komma en liten utvärdering av appen, jag har precis börjat och måste känna mig för och hinna testa alla funktioner! Än så länge verkar det iaf riktigt bra!

    2. Helt OK för min del att lägga upp ett helt pass på bloggen någon gång (inte alla pass bara), men det man ska komma ihåg är att det handlar om PERSONLIG träning och alla pass passar inte alla. Tex så är inte Linda framåtroterad i axlarna vilket innebär att vi kan köra en hel del armhävningar. 90% av befolkningen (typ) är det och då skulle jag vara mer restriktiv med armhävningar och ALLTID balansera upp sådana pass med rodd och liknande. Bara en parentes 😉

      1. Kul! Jag tycker i gott kan hålla passen mellan er 🙂 Men är lite nyfiken på det här med online-PT-upplägget. Bra jobbat båda två! Själv har jag mycket problem med mina framåtroterade axlar och gud vad jag jobbar med det. Kul att höra att det kan vara så pass individanpassat även på webben, jag blir väldigt nyfiken. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s