Träningspass 2 med PT(O)

Måndag kväll och dags för veckans första hemmapass, mitt andra pass med min online PT Milla. Förra veckan körde jag ju ett pass på 20 min AMRAP och den här gången är det 3 block med totalt 9 övningar (3 block á 3 övningar) för helkropp. Lite annorlunda då det inte är någon tidspress men också tuffare med mer vikt på övningarna. Varje block med 3 övningar körs i 3 set och mellan blocken är det 90 sekunders vila.

Nedan visar jag en av kvällens övningar, bröstpress liggande på boll. Extra utmanade då höften måste hållas uppe under hela övningen, och en arm pressas upp åt gången. Känns extra gott i armarna kan jag meddela! Ida visar en liknande övning på sin instagram @allakantrana, utan hantlar. Spana in vet jag!

20140113-214224.jpg

20140113-214230.jpg

20140113-214235.jpg

Jag har fått många frågor om vad jag tycker om PTO.nu som tjänst och självklart vill jag dela med mig av mina åsikter. Jag har inte haft tillgång till tjänsten mer än en vecka, knappt, men tycker generellt att appen är enkel att förstå, välfungerande (inte buggar so far) och smart.

Jag får notiser om att mina pass finns i appen, jag kan skicka meddelanden till min PTO genom appen istället för att behöva maila och det finns support att tillgång. Rent träningmässigt visas övningarna i varje program både i film och genom flera stillbilder. Är det något jag ska tänka på vad det gäller övningens utförande står det där. Vikt och reps anges och när jag kör fler sets klickar jag i för varje avslutad. Detta kan jag göra när jag har gjort klart så jag behöver inte hålla på med mobilen under träningen.

Nackdelen då – som alltid med appar är det ju att denna än så länge bara fungerar med Apple produkter. Detta anges dock direkt innan du ens kan beställa en PT-tjänst via hemsidan vilket gör att risken för att en androidanvändare ska råka hoppa på något som inte fungerar är minimal!

Annonser

2 svar till “Träningspass 2 med PT(O)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s