Utmaningar

Jag har nu kört halvtid på mina 4 veckor med min PT-online, Milla.

Igår körde jag mitt tredje träningsprogram som liksom det första är upplagt enligt AMRAP principen, dvs så många varv som möjligt under en bestämd tid. I mitt fall 20 minuter. Tror inte att det går att hålla tempot uppe längre än så.

Iallafall så vill jag uppmana er hemmatränande att utmana er själva med just AMRAP. Ni sitter fast där i Tabata-träsket (20/10×8) eller så gör ni 3 set a 10reps per övning med lite vila emellan. Känns det igen?! Jag säger inte att det är fel, för jag anser att den träning som blir av är BRA. MEN, du kan bli så mycket mer effektiv (svettig, flåsig, spyfärdig..) av att testa sätta en tid som du kör. Utan vila – bara fullt ös!

Övningarna behöver inte vara avancerade. Du kör t ex 8 reps på varje övning, sen vidare till nästa.

Milla har ok’at att jag delar med mig av ett pass innehåll så här kommer ett AMRAP upplägg för 20 minuter. Samma som jag körde igår kväll medans barnen spelade WIi Sports (tid finns alltid, prioritera!);

5 burpees
8 sidoplanka m armrotation höger
8 armhävningar
8 sidoplanka m armrotation vänster
8 rodd med tung vikt/KB (16 kg för mig, 4 reps/sida)
8 mountain climbers
8 rygglyft m vridning

Detta kör du oavbrutet i 20 minuter och jag GARANTERAR att du är svettig och att det bränns i armarna. Rejält!

Vågar du utmana dig själv?!

20140120-214643.jpg

20140120-214649.jpg

Bägge barnen ville fota svettig undertecknad med systemkameran. Så foto ovan; Felix och Norah!

Annonser

3 svar till “Utmaningar”

  1. Kul att du gillar detta upplägg!
    Du, mountain climbers är ju inte de vanliga utan diagonala och långsammare/superkontrollerade. Det har du väl lagt märke till? 🙂 Finns ju på film. Så blir det mera core och inte puls (även om pulsen kanske också åker upp lite)
    Bra kört, igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s