Hundfjället

Idag har vi spenderat hela dagen i Hundfjällets backar.

Vädret har inte varit det bästa, det har snöat och blåst på tvären och buffarna har varit överdragna över ansiktet för att det inte ska isa så. Temperaturmässigt har det bara varit -7 grader men blåsten gör sitt till. Tack och lov har vi alla superbra kläder och har varken fryst om händer eller fötter!

Vi började förmiddagen i de lättaste backarna med start vid Trollbäckstorget där vi även drack varm choklad och kastade gosedjur och vann egna tillsammans med Arla.

Lunchen blev en grillad med bröd från lilla ”kiosken” bredvid Trollstugan och efter en kort stund var kidsen redo för mer åkning. Stackars Magnus skulle ju åka längd hela dagen men då det kommit 1,5 dm snö under natten var spåren som bortblåsta och vinden gjorde det omöjligt att köra upp nya. Således delade vi på dagens liftkort och delade upp åken med barnen efter lunch.

Familjebacken, Barnbacken & Skidskolebacken blev våra backar för idag. Felix kunde åka själv där och vänta på oss andra vid liften och Norah fick träna på att svänga. Inte särskilt lätt i all lössnö för varken stora eller små. Besöket till toppen får vänta till en lite lugnare dag. I övrigt är det väldigt lugnt i backarna vilket är jätteskönt, mest barnfamiljer med barn i våra barns ålder, eller yngre.

Vår plan för veckan var att ta en skidfri dag och åka till Experium i Lindvallen för träning och bad på äventyrsbadet. Nu har vi dock mer börjat fundera på om vi inte ska ta den dagen och åka från Högfjället till Lindvallen via liftsystemet istället. Barnen vill se stora Valle (snögubben heter så) och jag har inte varit i Lindvallen sen högstadiet så det är väl på tiden!

Nu har vi precis ätit middag i stugan, bastun är på och Norah snarkar i soffan. Den friska luften gjorde susen med vår hyperenergiska dotter;)

20140127-175004.jpg20140127-175038.jpg20140127-175116.jpg
20140127-175124.jpg
Bilden längst ner, en otålig Norah längst bort (den röda pricken), det gick för långsamt tyckte hon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s