Ägg för aktiva

Träningsgrupen som jag hänger i på FB har myntat uttrycket ”stödägg”, dvs kokta ägg som är en extra mellanmål/måltid att ta till på språng istället för att slinka in på t ex Pressbyrån och kanske välja något mindre bra alternativ:)

Jag själv har försökt, och försöker på nytt lite då och då att få mig själv att gilla kokta ägg men det går inte. Det är något med dessa kokta ägg som jag har svårt för – stekt går bra, omelett likaså. De två former intar jag mina stödägg i, då oftast på kvällen när magen kurrar trots middag eller som en snabb lunch på helgen.

I en pressrelease från Kronägg läser jag att de i dagarna lanserar ägg som de valt kalla Aktiva. ”Kronägg Aktiva har ett högt innehåll av Protein, Vitamin D, Omega-3 (EPA och DHA), Vitamin E och Selen, högre än tidigare, och detta genom att ge sina frigående svenska värphöns ett ännu nyttigare foder”.

Kronägg aktiva

– Kronägg Aktiva hjälper dig att återhämta dig snabbare efter aktivitet. Äter du Kronägg Aktiva som del i en mångsidig, balanserad kost i kombination med regelbunden motion och en hälsosam livsstil orkar du mer och mår bättre, säger Christer Rosén, expert på ägg som näringskälla och produktutvecklare inom livsmedelssektorn, som varit med och utveckla Kronägg Aktiva.

En kul grej i detta är att man som företag valt att samarbeta med olika svenska idrottsprofiler i marknadsföringen av äggen.
Först ut är den f.d. NHL-spelaren Nicklas Lidström som pryder äggkartongerna som finns i ICA-butiker från och med vecka 7.

Kronägg_Lidström

På facebook.com/kronägg hittar du mer information från och med måndagen den 10/2.

Kanske dags att göra en extra nyttig omelett till middag någon kväll framöver!

Annonser

3 svar till “Ägg för aktiva”

  1. Haha…precis vad M sa här hemma oxå. Instämmer till fullo!

   Vi kan marknadsföra dem gratis om de fixar ekologiska ägg istället!

   http://lindakw.com

   > 6 feb 2014 kl. 17:00 skrev ”Linda – träning, hälsa & mammaliv” :
   >
   >
   >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s