Juicer nu och då med Rynkeby

Imorse före jobbet var jag inbjuden till en frukostföreläsning på Restaurang Kalori i centrala Stockholm. Det var säkert 9 år sedan jag var på restaurangen sist, Magnus och jag brukade luncha där när vi hade träffats och jag fortfarande pluggade. Deras nyttigare meny tilltalade oss och då fanns det fortfarande inte så många olika alternativ att välja på i stan. Lite annat mot nu.

Frukostföreläsningen stod Rynkeby för – Rynkeby som är känt för sina juicer som vi brukar köpa hem och som gillas av både M och mig men även barnen.

Jag träffade snabbt på Terese och även Anna anslöt till vårt frukostbord strax därefter. Kul att springa på tjejerna så här ibland!

20140211-182501.jpg
en riktigt god andra frukost för dagen

Under frukosten fick vi höra om hur juicerna utvecklats under åren och var trenderna bär i framtiden i och med den stora hypen med råsaftscentrifuger i var och varannat hushåll (inte hos oss ännu, jag kör blender fortfarande).

Under åren har juicer haft en kommande och gående konkurrens av nektarin, dvs en dryck med tillsatt sötningsmedel (oftast rent socker). I detta sediment av utbudet har nu även Rynkeby lanserat Rynkeby 50 med stevia som sötningsmedel, något som jag reagerar lite på.

Juicer innehåller naturliga sockerarter som inte skall förväxlas med tillsatt socker. Att dricka litervis av juice är givetvis inte bra heller, min främsta anledning är att det fräter otroligt mycket på tänderna. Hos oss dricker vi juice ibland, främst till frukost men även ett glas till mellismackan, eller så gör vi våra egna smoothies med färska grönsaker och frukter.

Att som juiceproducent då erbjuda en ej helt naturlig produkt kan anses smart med tanke på alla kolhydratfattiga dieter som vi svämmas över av i medier, då dessa steviasötade drycker innehåller avsevärt mindre kalorier än en naturlig juice.

Jag som förälder serverar däremot inte en dryck med sötningsmedel till mina barn, vilket för min del betyder att jag skulle bli tvungen att köpa två olika förpackningar om jag skulle vilja ha denna steviasötade produkt.

Smakmässigt då?
Jo, jag smakade Tropical innan jag visste att den var steviasötad och tyckte att smaken kändes något konstgjord. Cloudy Apple hade inte samma utmärkande smak och Apelsin kvarstår att prova här hemma. Dryckerna finns ute i butik från idag.

20140211-182513.jpg

20140211-182519.jpg

vilken är din favoritjuice/nektar/fruktdryck?

Annonser

Ett svar till “Juicer nu och då med Rynkeby”

  1. Om jag skulle dricka juice på regelbunden basis hade jag valt Brämhults! När jag körde smoothie till frukost använde jag färskpressad juice. Fast det är ju gott med egengjord apelsinjuice men det varken hinns eller orkas med på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s