Min månad med PTO.nu – en liten utvärdering

I förra veckan tog mina 4 veckor med min online PT Milla slut. Jag tänkte att jag skulle skriva lite om själva tjänsten PTO som är relativt ny och lite om hur jag upplevt träningskänslan med att ha en PT som jag endast haft kontakt med via mail och via appen.

Innan jag fick mitt första träningspass fick jag beskriva min nuvarande träningsstatus ingående för Milla; hur många armhävningar jag klarade, minuter i planka (inte så viktigt för mig egentligen men för en otränad kan ett träningspass med avancerade plankor vara döden om man inte orkar en sekund sedan tidigare) och även berätta vilka redskap vi har i vårt hemmagym (bakom dörren)
Jag fick även beskriva mina mål med träningen; att utmana mig själv mer, nya träningsupplägg och med fokus på flås och överkropp.
Det paketet jag valde hette högintensiv träning och var på en avancerad nivå. Kortare hemmapass med fåtal redskap. 2-3 pass i veckan var mitt mål och det har jag hållit månaden igenom.

Mitt första pass var ett AMRAP pass, ett par på 20 minuter. Ett helt nytt träningsupplägg som verkligen utmanade mig. Jag låg som en blöt fläck på golvet, trött och lycklig. Träningsvärken lät inte vänta på sig utan jag hade rejält ont dagen/dagarna efter.
Andra passet var ett helkroppspass i block. 3 block med 3 övningar i varje. Varje block kördes 3 varv innan jag gick vidare till nästa. Tyngre vikter och komplicerade övningar som fick mig att hålla fokus x 200%. Jättebra och tufft!

Milla fick i tidigt skede veta att vi skulle tillbringa en vecka i Sälen under min träningsperiod. Självklart anpassade hos hela träningsuppläget för perioden så att jag kunde ha en lugnare vecka i Sälen med endast ett lättare program med ett gummiband och kroppsvikten som hjälpmedel i träningen. En stor fördel med online PT, att jag kunde fortsätta min träning efter planering trots att jag inte var på hemmaplan.

Vi har haft kontinuerlig kontakt via Appen och har jag inte tränat på någon dag kommer det ett peppande meddelande och fråga om hur det går med allt och om jag har några funderingar. Men är det lätt att fuska då funderar du? Absolut – om du samvete för det. Men har du lagt ner pengar på att bli starkare och friskare, då är det inget du ens funderar på. Milla har funnits vid min sida varje träningspass och det är med stolthet jag har klickat iväg varje genomfört pass till henne!
Har du funderingar på att anlita en PT men inte möjlighet att göra detta IRL är PTO.nu’s tjänster något jag verkligen kan rekommendera varmt!

Inlägg PTO
En av många nya övningar som jag fyllt på i min övningsbank efter veckorna med Milla – Bröstpress med en arm i taget, på pilatesboll. Bålstabilitet och bröst i ett!

Annonser

2 svar till “Min månad med PTO.nu – en liten utvärdering”

  1. Väldigt spännande satsning som de gjort på PTO. Jag har inte varit inne än, men funderar på om det kan vara något för mig. Just nu är min träning väldigt hattig, inga konkreta mål. Då kan det vara bra med någon som ställer rätt frågor. Kul att det funkade bra för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s