Att vara förälder – tankar efter gårdagens hockeycup

Att vara förälder är att
-finnas där för ditt barn i vått och torrt
-lära dig ditt barn vad som är rätt och vad som är fel
-lära ditt barn att livet inte är en dans på rosor, du måste kämpa
-lära ditt barn att livet är inte rättvist jämt

Efter gårdagens hockeycup är det ett gäng föräldrar som även borde visa sina barn att det går att vara lycklig och tycka att livet är kul trots att man förlorar.

Jag skrev ett rätt långt inlägg på min privata Facebook men känner att jag vill dela med mig av tanken även här.

Bakgrunden, vi hade två lag från vårt P06 team med i en hockeycup igår. Fördelade i två lag efter bästa förmåga av tränarna (som gör ett fantastiskt jobb, helt utan ersättning). Cupen slutar med totalseger för ett av lagen och jumboplats för det andra. Killarna, oavsett jag, jublar och vrålar ”vi vann pokalen” och är jätteglada.

När jag läser mailen på morgonen idag är mailkonversationen i full gång, det spys ut galla från missnöjda föräldrar och allt är förhärligat rent ut sagt. Alla spelarföräldrar är med i mailkonversationen ska tilläggas.

Hockeyn är känd för att skapa känslor hos föräldrarna, tragiskt anser vi här hemma. Visst, en vinst är alltid kul men jag minns att Felix var lika lycklig förra året då de förlorade alla matcher som han var efter segern igår.

Jag blir uppriktigt ledsen för jag vet att det är dessa barn med upprörda föräldrar som inte kommer att fortsätta, barn ser på föräldrarna hur besvikna de blir och när de inte kan prestera efter deras förväntningar låter de hellre att bli än att försöka. Är det värt det?! Hur tänker man som förälder?!

Det värsta i det här är ju att de föräldrar som anser arts eras barn var i ett sämre lag har gjort en degradering av övriga barn i det laget och anser att deras egna barn är bättre än de och förtjänar något bättre! Skäms på er!

Och ja, jag hade skrivit detta även om Felix hade varit med i laget som hade en tuffare dag på jobbet som en av tränarna uttryckte det!

20140309-130427.jpg

20140309-130436.jpg

20140309-130451.jpg

20140309-130535.jpg

20140309-130653.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s