Musikmåndag

Annika kör sin resefredag på numer en helt egen blogg och jag tycker att det är kul med temadagar på bloggar. Länge hade jag måndagar som någon slags summeringsdag för träningsplanering men hur kul är det – ni får ju ändå läsa om passen på bloggen – så det blev lite dubbelt upp kände jag och la ner det.

Efter att jag börjar instruera på spinningen, och även börjat lägga ut mina pass här på bloggen märker jag att många sökord handlar om just musik till träningspass (musik löpning är mest eftersökt just nu – inte så konstigt tanke på vårvädret som infunnit sig de senaste dagarna) och då kom jag på det.

Musikmåndag.

En låt varje måndag – hur jag använder mig av den i träningen, BPM och sånt.

Hoppas ni gillar det!

Jag börjar med min finallåt på vårens spinningpass

Take my Hand Simple Plan. 3.51 min.

BPM (beats per minute – dvs hur snabbt låter går) på 155. Närmar sig den övre gränsen av vad benen klarar av i stående position på en cykel, särskilt efter 45 minuters cykling före.

Jag har låten som en avslutande låt där vi suger ur det sista ur benen. Stående start, vi går ner i refrängerna och sitter ner samtidigt som vi dubblar tempot. 2 tempoökningar om ca 20 sekunder och en avslutande om ungefär 35 sekunder. Mellan tempoökningarna står vi upp.

Sjukt jobbig och min favorit på vårens pass, utan tvekan!

Annonser

Ett svar till “Musikmåndag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s