Stanna upp och andas

Det är fascinerande hur fort man glömmer.

Jag var helt övertygad om att frukostbrödet som serverades på morgonmötet innehöll mjölk med tanke på hur min mage blåstes upp efter lunch och förbannade mig själv och tog en banan som brukar lugna magen. Istället fortsätter känslan, och till slut trillar polletten ner. Stress.

Att jag aldrig lär mig att förstå känslan direkt. Magknipet, den spända kroppen och till slut illamåendet som förföljer mig.

Förra våren, våren är den absolut värsta tiden i min bransch, lyckades jag parera stressen i tid och hade det rätt behagligt fram till semestern, men i år kommer allt mycket tidigare.

Även om jag hann gå en halv dag med känslan i kroppen VET jag av mina tidigare misstag att det går att bli av med känslan, och jag vet hur jag ska göra.

Prio ett är JAG, jag är mänsklig och det som inte hinns med idag kan göras imorgon. När jag stänger dörren för dagen släpper jag mitt jobb. Ingen mail i mobilen som jag tjuvkikar på i tv soffan (varit där också förut, aldrig mer), och inget jobb hemma kvällstid.

Stanna upp, balansera om vågskålen och fortsätta därifrån är något jag värdesätter enormt, men det har tagit tid.

Nu njuter jag av en tidig middag i min ensamhet innan jag åker till Friskis för att insamla en massa energi från mina underbara motionärer som återkommer vecka efter vecka. Därefter ser jag fram emot en god natts sömn innan en NY dag tar vid. En dag med eftertanke och välbefinnande!

20140311-173320.jpg

Annonser

Ett svar till “Stanna upp och andas”

  1. Kroppen är ändå ganska finurlig som skickar ut dessa varningssignaler, och fortsätter med påminnelser ända tills vi fattar. Lyssna på kroppen och ta hand om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s