Årets första löprunda i Tungelsta

Ärligt så var jag väldigt anti att ge mig ut ikväll, kroppen skrek vila men efter en lång dag med långpass i ishallen på Felix träning, hämtning av kompisar, skjuts till kalas och mållöst häng i köpcentrum under kalaset kände jag att lite frisk luft var precis det jag behövde.

Det är intressant hur kroppen reagerar på något man inte gjort på länge. Jag var lite nervös då jag endast sprungit en gång sen i september, och det var i lördags på BBC, då jag inte hade en aning om vad kroppen skulle säga.

Den sa inte så mycket faktiskt. Jag hade bestämt från start att lugnt ta mig en runda på 5 km, stämma av luftvägarna (bara 2 grader ute när jag gav mig iväg – lite för kallt för mig egentligen) och resten av kroppen. Jag blev positivt överraskad av hur pigg kroppen kändes, jag höll ett tempo motsvarande mitt säsongsavslut och höfterna och bäckenet kändes bra.

Däremot har jag en bit kvar till att hitta den där glädjen i löpningen som fanns förra året, men som jag tappade lite i besvikelsen över alla inställda lopp!

20140322-211725.jpg

Jag avslutade kvällens pass med 15 minuter yoga för just löpare – fokus på höfter, bäcken och bål. Ett perfekt avslut och knappt 40 minuter träning. Alldeles lagom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s