Träning med kroppsvikt och yin yoga

Hemmaträningen ikväll blev lite av ett lekpass – jag testade min nya HIIT multi balance trainer från Casall. Jag beställde den i förra veckan och nu var det dags.

20140324-211008.jpg

Denna trainer är Casalls variant på TRX och funkar finfint för hemmabruk. Du kan göra en massa övningar med den och jag älskar det faktum att den tar pytteliten plats i sin påse som den levereras i och kan således lätt hänga med på resande fot.

Ikväll testade jag mest på en del utvalda övningar i trainern; rodd, bröstpress, mountain climbers, pike och hög rodd. 3 varv på detta, 10 reps av varje och flåset var ett faktum. Du hittar fler övningar HÄR

Vi har ingen krok i taket som jag kan fästa denna i så jag använde mig av dörrfästet som jag tycker funkade ok. Ser fram emot varmare tider då jag kan fästa trainern i ett av våra träd på tomten och träna utomhus istället!

20140324-211117.jpg

20140324-211124.jpg
Rejäla handtag som håller även för en tyngre person och funkar bra med fötterna i. Fästena känns rejäla och håller.

Jag avslutade träningspasset med 30 minuter Yin yoga med Johanna Andersson på Yogobe, ett pass där du håller positionerna länge, upp till 5 min idag, med fokus på höfter, säte och rygg. Fantastiskt skönt. Jag är helt såld på yoga just nu, det känns verkligen som att jag har hittat rätt i vad min kropp behöver just nu. Det andra får vänta!

Annonser

Ett svar till “Träning med kroppsvikt och yin yoga”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s