Cirkelfys på Friskis

Igår lyckades maken och jag få till en träningsdejt på Friskis. Eller dejt och dejt, kidsen var med – kittade med var sin Ipad och satt snällt i sofforna utanför träningsalen – medan vi tränade cirkelfys med ett taggat gäng motionärer.

Många av mina cyklister går på dessa pass och det var kul att träffa dem i annan träning är på just cykeln.

Passet var upplagt enligt cirkelform, som det låter på namnet såklart, och 9 stationer. 45 sekunders arbete på varje, 10 sekunder för byte och 3 varv totalt. Mellan varje varv fick vi en serievila på ca 1 minut.

Idag har jag svårt att sätta mig ner, benen är rejält stumma efter utfallsgång med viktplatts OH, marklyft, box jump och squats med pilatesboll mot vägg. Armarna däremot är inte alls lika trötta, visst det känns att jag tränat, men jag är mer stark i överkropp än vad jag trodde! Kul!

Det var två övningar som stack ut, inga konstigheter egentligen, bara att de är sjukt jobbiga när man gör dem i kombination med andra övningar där musklerna redan aktiverats en gång. Den ena lyckades jag hitta en film på – nämligen Plank Row – dvs rodd i planka. Jag är stark i plankan, och i rodd, men dessa tillsammans halvvägs in i passet – fy tusan vad det blev jobbigt!

En perfekt övning att göra hemma för övrigt om du t ex ha några lättare hantlar, eller så gör du bara roddrörelsen utan motstånd. Det funkar det med!

Den andra övningen hette lite lustigt ”Röven Runt”. Och ja, jag har googlat och den heter så även i Crossfit sammanhang:)
En kettlebell som du för kontrollerat runt kroppen (armbyte bakom kroppen) och framför kroppen byter man arm, och håll vilket kettlebellen förs åt. Det svåra i denna är att inte gunga med i rörelsen med överkroppen utan bibehålla en stark och kontrollerad bål.

Hittade tyvärr ingen film på denna men ska se om jag inte kan få till en hemmafilm på detta ikväll!

Annonser

2 svar till “Cirkelfys på Friskis”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s