Gran Fondo Stockholm

Jag har ju lite galet, och totalt outside the box gett mig tusan på att cykla två cykellopp senare i vår/sommar.
Det första loppet är det nya Gran Fondo Stockholm där jag även genom samarbete fått ett alldeles eget lag som jag cyklar med i team. Jag kommer att skriva mer om det efter vårt uppstartsmöte!! Jättekul är det iallfall!

Hur som helst har jag nu fått ett träningsprogram upprättat för just inför detta lopp vilket är jättespännande. Min cykelvana sträcker sig till att jag normalt sett cyklar 3-4 mil som träning kanske varannan vecka och så självklart spinningen, men det är en helt annan sorts cykling. Och då har jag inte ens en racer utan cyklar av gammal vana på min MTB som dock går att justera dämpningen på och däcken är utbytta mot lite slätare varianter.

Träningsprogrammet börjar redan idag och självklart delar jag med mig av detta, oavsett om ni planerar att cykla just Gran Fondo eller bara vill ha tips på att komma igång med cykelträningen.

Jag ser likheter mellan det här träningsprogrammet för cykel med löpprogram jag har följt tidigare, 3 träningspass i veckan – ett intervallpass, ett backe och ett distanspass.

Gran Fondo vecka 1 träningsprogram

För min egen del kommer det att handla om att ta mig ut en gång i veckan för lite längre pass, intervallerna kommer jag att fortsätta köra i spinningsalen och när det blir dags för backe får jag helt enkelt ta mig ut en extra gång i veckan och köra i min hatbacke som suger musten ur benen vid cykling. När ni läser detta är jag i full färd med att köra mina intervaller på kvällens spinningpass.

Här ute i Tungelsta där vi bor passerar hundratals cyklister varje lördag och söndag (och en hel del även på vardagarna) då vi har riktigt bra vägar (landsväg med relativt lite trafik) och det gör att även en amatör som mig vågar sig ut på lite längre vändor. Nynäshamn tur och retur kommer att bli det längsta, det är ungefär 7 mil totalt. Den gamla vägen ner till Nynäshamn löper parallellt med den nybyggda motorvägen vilket gör att trafiken på den gamla 70-vägen är i princip obefintlig.

Om du är intresserad av hela programmet, maila mig så skickar jag över det, annars kan du räkna med 3 pass per vecka och övrig träning du hinner med däremellan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s