Goda Magbakterier

Det talas mycket om wellness, man ska må bra inifrån ut och det är inte bara den fysiska hälsan som är viktigt. Jag instämmer med detta till tusen och jag vet också hur svårt det är att hitta den där balansen som skall göra så att min kropp är i balans på alla plan och att den fortsätter att vara så.

För min egen del är de viktigaste pusselbitarna att inte stressa på jobbet, ha en strukturerad vardag där jag har tid med barnen och hemmet, men också maten. Maten som är så viktig. Inte bara vad man äter men också när och hur den äts. Jag erkänner att jag inte alltid tar mig tid att njuta av maten utan det blir mer att ”nu är det lunch, nu ska det ätas”, och så kastar jag i mig maten för att sedan fortsätta jobba. Vissa dagar blir det mellis på språng mellan jobb och buss – men jag är lite av den tanken att bättre det än att låta bli att äta. Något måste det ju ligga i det tycker jag.

I maten vi äter finns förutom näringsämnen som är livsviktiga för oss (vitaminer, mineraler, proteiner, kolhydrater och fett) även probiotika.

Probiotika innehåller massor av de goda magbakterier som kallas mjölksyrabakterier och som redan finns i din kropp och i vissa livsmedel. Med ett tillskott kan du hålla ditt matsmältningssystem friskt och på så sätt påverka ditt immunsystem positivt.

Probiotika för mig är något som jag ofta äter för att förebygga magbesvär under utlandsvistelser ( i form av tabletter med lactobaciller), men även min stressmage som jag drabbas av under de mest hektiska perioder (jag är väl medveten om detta och jobbar hela tiden med att förebygga stressen omkring mig, men ibland slår den till iallafall och då är det magen som åker på stryk först)och genom att då inta probiotika, t ex yoghurt med extra tillsats av dessa goda bakterier, och magen lugnar ner sig.

På hemsidan godamagbakterier.se hittar du information om hur olika situationer som resor, stress eller sjukdomsförlopp där du behandlas med antibiotika påverkar de goda bakterierna i din mage och du får tips om hur du kan förebygga biverkningar som ofta uppstår. T ex har jag upplevt hos både mig själv och barnen att det är lätt att bli sjuk med något nytt efter att vi har ätit en antibiotikakur. Tack och lov händer det inte särskilt ofta numer men det ändå ett onödigt moment i det hela.

I övrigt försöker jag äta mat som är snäll mot magen och undvika situationer där stress uppstår. Det där med att hålla sig frisk, särskilt med förskole- och skolbarn i familjen, de tär ett kapitel för sig!

Hur gör du för att hålla dig och din mage i form?

goda magbakterier

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Godamagbakterier.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s