Gå för hjärtat

Visste ni att det finns en app till Android och IPhone genom vilken du räknar steg, kilometer, och därmed också bidrar med kronor till forskning kring kvinnlig hjärt-kärlsjukdom? Det är Becel som tillsammans med 1,6 miljonersklubben som står bakom detta projekt kallat Woman in Red som funnits i något år nu. Varje kilometer som avverkas ger en krona ytterligare till forskningen.

Jag har läst om appen men inte förrän idag då det damp ner mer information om den i mailkorgen laddade jag ner den. Jag promenerar varje dag mellan pendeln och jobbet och varför inte bidra med några slantar till forskningen på samma gång? Och sedan är det ju inget som säger att man inte kan ha appen på under löppasset också – mer pengar till forskningen.

20140402-092132.jpg

20140402-092142.jpg

20140402-092150.jpg

Ovanstående är skärmdumpar från min mobil. Du klickar enkelt igång appen när du börjar din promenad och avslutar när du är framme. Distansen visas och räknas om till belopp du tjänat ihop. Det finns möjlighet att skapa en grupp där du tillsammans med vänner har en gemensam insamling och top-listorna visar hur långt du gått i förhållande till andra. En utmärkelse finns också, en ny nivå som öppnat efter ett visst antal avverkade kilometer. Här talar vi verkligen om många bäckar små, en kilometer hit och dit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s