Jag har världens bästa extraknäck

Igår på spinningen kom frågan ”blir det ett nytt pass idag?” 5 minuter innan vi skulle köra igång. Då mindes jag att jag i förra veckan pratade om att byta ut det vanliga tisdagspasset mot mitt pass jag byggt för Spin of Hope om det kändes bra i helgen. Och det gjorde ju det, även om det går att finslipa lite till.

Sagt och gjort, plocka fram nya spellistan på Ipaden och vi körde igång. Vårens ursprungliga pass har ju bestått att mycket tunga, långa partier, medan det här passet är väldigt varierat. Det är snabbt tempo, mycket varvat sitta och stå och mjölksyran kommer som ett brev på posten. Efter en vinter med mycket tunga låtar, långa partier där vi kämpat oss uppför är benen mycket starkare och vi har fått mer styrka i benen och ett starkt flås kan vi jobba vidare med att höja tempot och låta kroppen jobba på en högre intensitet än tidigare.

Även stretchen har fått lite andra övningar. Precis som med pass generellt, oavsett om det handlar om styrketräning, löpning eller spinning vänjer sig kroppen vid vissa aktiviteter och övningar och samma gäller stretchen. Till slut kommer man inte längre, det ger inget.

Jag fick mycket beröm för passupplägget efter passet och det känns riktigt kul – som alltid:)

Innan passet hann jag med ett kortare överkroppspass på gymmet. Knappt så jag ens kan kalla det för ett pass; 2 superset med totalt 4 övningar alltså, 3×10 reps av vardera; rodd med hantel, bröstpress med hantel, axelpress OH framför kroppen med skivstång och uppdrag av skivstång framför kropp (från raka armar till armbågar i axelhöjd – även denna en axelövning).

Min sedvanliga rörlighetsträning på 12 minuter missade jag inte heller. Jag ställer timern på mobilen på 2 minuter och gör en enkel svan, dubbel svan och idag även M’et som jag fick i mitt program hos STAC nere i Ronneby i höstas. Jisses vad det kändes i höfterna – den där illamåendekänslan jag så ofta pratar om – när spänningarna släpper och det bokstavligen känns som att någon vrider på en kran så att blodet börjar flöda igen:) testa så får ni se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s