Att bli större & äldre

Idag har jag verkligen förstått att våra barn inte längre är så små. Felix hade med sig en kompis hem från fotbollsträningen och efter ytterligare 1,5 timmes fotboll på vår gräsmatta fick killarna för sig att gå hem till F istället. Sagt och gjort, vår F på cykel och kompis F med ryggan på ryggen traskade de iväg. Visserligen bara 600 meter men det är en relativt hårt trafikerad väg – tack och lov med bevakat övergångsställe – som skall korsas. 15 minuter senare ringde mobilen och killarna berättade att de var framme. Samma sak på vägen hem, F ringde och berättade att han var på väg och 10 minuter senare svängde han in på uppfarten – stolt som en tupp.

Jag tror egentligen inte att det är särskilt svårt för vår 8-åring, det är vi föräldrar som måste våga släppa taget, precis som i onsdags när F tillsammans med andra klasskompisar gjorde iordning sig inför fotbollsträningen på fritids och gick ner själva till fotbollsplanen och träningen. Hur smidigt som helst och ett stressmoment mindre för oss föräldrar.

Fröken ”jag är så himla bäst just nu”, a k a Norah är också på väg att bli stor. Vi körde en shoppingräd vid lunch idag, hon har vuxit ur det mesta i klädväg snart och är väldigt medveten om hur det ska se ut och vilka färger som gäller. Tack och lov kan jag lite smått, utan att hon förstår det, leda in henne på ”rätt” väg och hålla garderoben något så när färgkoordinerad för att underlätta för alla parter. Samma sak med håret, den eviga kampen om tofsarnas vara eller icke vara fick ett slut idag då jag helt sonika bad frisören ta 15 cm på längden. Resultatet – en kortare nacka med lite uppklippt och lite längre fram. Mini, jovars hon blev nöjd – sa att hon såg ut som en 8-åring:) Älskade unge. På tisdag väntar ett avslutande samtal på förskolan och i fredags kom även lappen om att hon i höst är välkommen till skolan. Förskoleklass väntar!

Mamman, dvs undertecknad, fortsätter att kämpa på gymmet. Idag blev det ytterligare 2 superset med bål och överkropp; chins i maskin med motstånd och rodd i maskin (alltså den med vikter) samt benlyft och den där pinnen med vikter man drar från sida till sida. Lite så där lagom skakig till mitt spinningpass med korta intervaller där jag efter passet fick höra att jag var extra peppig idag så det gick liksom inte att INTE ta i extra:)

Det sistnämnda tar jag som något väldigt positivt, vi var helt dyngsura hela gänget efter 1 timmes härlig cykling!
Nu väntar 2 dagar som 33-åring innan jag går in på det 34.e året! Bring it on Måndag!

20140406-211826.jpg
Jag tar sällan kort på gymmet men idag var det rätt tomt på folk så jag passade på. Kan konstatera att även jag ”vuxit” på mig en del. Betydligt mindre långpass jämfört med förra året har gjort sitt till. Muskeltillväxten har ökat bra mycket och jag har äntligen fått en rumpa 🙂 Haha….Nu kommer antalet pass ute på cykel och även löpningen att ökas men jag fortsätter med styrketräningen för att behålla det jag lyckats bygga på mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s