Cross

Vi fortsätter på temat träning här hemma, passa på liksom när vi kan och har all tid i världen, eller iallafall det som blir kvar efter sömn och 9 timmar på kontoret.

Igår var det premiär på Cross på Friskis för min del. Magnus deltog förra veckan och hade förvarnat mig så jag var beredd på att det skulle bli tufft.

Friskis definition på passet är:

20140414-223606.jpg

Min definition: mjölksyraframkallande träning som kombinerar styrka och kondition. Kräver pannben och med lite tävlingsinstinkt kommer du riktigt långt.

Vi sprang totalt 6,7 km varvat med 3 styrkestationer där 3 övningar kördes 40 sekunder var, i 2 varv. Nya övningar på varje station.

Avslutande moment var lyktstolpsintervaller i lag – med burpees, upphopp och benböj när ledaren skrek till.

Passet passar dig som kan springa relativt obehindrat i åtminstone 30 minuter i 6-tempo (även om man bara springer 7-8 min åt gången tryter orken efter alla styrkestationer). Vår grupp delade upp sig i en lite snabbare och en lite långsammare så att det skulle passa alla. Du kan inte vara helt nybörjare för du orkar inte – det är sanningen. Dessa 75 minuter var betydligt jobbigare än Cirkelfysen jag brukar köra på Friskis.

I vår familj lär vi få singla slant om vem som får gå på passen då vi än så länge bara har ett pass på schemat per vecka. Jag borde kanske utöka mina kunskaper;)

Har du inte testat Cross, gör det. Jag har även kört Off Road tidigare på Friskis. Det är ännu mer rätt ut i skogen-pass och är en rejäl utmaning för även den mest vältränade. Kul att Friskis levererar!

20140414-224526.jpg
Nånstans här bland blommorna dog jag trötthetsdöden efter passet. Så skönt att kunna ta ut mig till max!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s