Cykla med musik

Ok, med risk för att trampa någon på tårna – hur tusan kan man ens tänka tanken på att ha på sig ett par hörlurar med musik när man cyklar? Jag har läst på hur många bloggar och hemsidor som helst om människor som seriöst är ute och cyklar bland trafik – må det vara fotgängare eller andra cyklister, och i värsta fall bilar – med hörlurar i öronen. Hur farligt är inte det? Ok, jag köper det om man är ensam ute i skogen men även där känner jag lite att tjusningen med att just komma ut i naturen är väl att komma ifrån allt brus och buller, att kunna njuta av just TYSTNADEN och fokusera på sig själv och sina egna tankar. Många vill ha musiken för peppning och för att orka lite till, men då säger jag att se det som mental träning att skippa musiken och tänk dig till mer kraft och energi!

Jag håller på och förbereder mig för morgondagens planerade cykeltur till jobbet. 3,5 mil enkel väg vilket i träningssammanhang ju inte är så långt, jag är mest nervös för all innerstadstrafik och kommer garanterat inte att ha några pluppar i öronen för musiken. I morse fick morgondagens kläder och smink hänga med till jobbet så att jag har allt på plats när jag anländer och slipper således släpa med allt på ryggen tidigt på morgonen.

Lifeproof har en massa bra prylar till mobiltelefoner och andra tekniska prylar, bland annat ett stötsäkert skal till mobilen som jag använder, armband som hör till och även en hållare för cykel – dvs du fäster mobilen i hållaren och kan på så sätt lättillgängligt ha på GPS på mobilen för att hitta. Perfekt för mig som inte är helt hundra på hur cykelvägen går hela vägen till city.

Under sommaren hoppas jag kunna få till några ytterligare cykelturer till jobbet. Det är inte distansen i sig som ”krånglar till det” utan snarare tiden. Jag har ingen möjlighet att cykla till och från jobbet varje dag och också hinna hämta på förskola/skola i tid – då skulle jag inte kunna jobba heltid – utan tanken är att cykla in varannan dag och hem varannan, det vill säga de dagar jag inte hämtar barnen.

I sommar kommer jag även ha 3 veckor då barnen är på läger och hos mina föräldrar och då kommer jag definitivt att cykla en massa till och från jobbet. Och då är jag förhoppningsvis mer van med trafiken i stan också.

Så, vilka prylar klarar ni inte er utan när det kommer till cykling?

Annonser

5 svar till “Cykla med musik”

 1. Jag har cyklat ToR jobbet ganska mycket. Hade ca 7 km tidigare (över flera broar och därmed långa backar) och det var lite trixigt avstånd. Jag hann bli varm men inte supersvetitg så tog bara en annan t-shirt och bytte om upptill när jga kom fram. Fast håret blev knas och lite muggigt ändå.
  När vi flyttar får vi 11 km och det är inte långt men då tänker jag köra mer som träning, dvs träningskläder och byta om på jobbet. Jag tror det kommer känns mindre jobbigt att ta cykeln då än det gjorde förut.

  Däremot är det ju knepigt när det tar längre tid och få ihop det med barnens hämtning/lämning – så jag har ingen ambition om varje dag. Låter ju som ett bra koncept att köra lite varannan dag dit och varannan hem!

  Utrustning? Hm. Hjälm. (som jag för övrigt glömt idag när jag för ovanlighetens skull ska in och cykla i stadstrafiken, illa!)

  1. Men precis – hjälm för ju liksom outtalat ett måste. Maken började prata om nån slags Quick fix om man får punka på vägen och bara kan spreja på hålet… men samtidigt, hur lätt är det att se var hålet finns? Tur att jag håller mig rätt nära pendelstråket så jag kan i värsta fall hoppa på tåget och parkera cykeln!

   Date: Wed, 16 Apr 2014 08:15:44 +0000 To: linda.k.wikstrom@hotmail.com

 2. Hej! Viktigaste är cykelhjälm och reflexväst. Sen behöver man gummistövlar och ett regnställ, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s