City tur och retur

Nu sitter vi i bilen på väg till Västerås för att möta upp barnen där och sedan åka vidare ner till Linköping för påskfirande.

Igår var det dock cykel som gällde som transportmedel till och från jobbet. Första gången från Tungelsta till city.

Jag började resan in mot stan redan 05.30 för att slippa trafiken och främst för att vara duschad och klar innan 8. Och det hanns ju med med råge.

Resan in tog 1 h 47 min – inte de snabbaste 3,2 milen men jag kom fram utan att irra bort mig:) Jag är superimponerad av att finfin skyltning på cykelvägarna, det underlättar rejält och inne i stan visar bilisterna förvånansvärt mycket hänsyn till cyklisterna.

Efter 8 timmar på kontoret var det dags att åka hem igen. I motvind. Jag hoppades kilometer efter kilometer att vinden skulle vända men icke. Det var fruktansvärt tungt och jag kände flera gånger att det inte kommer att gå. Men jag bet ihop. 15 min längre tid tog hemresan och jag somnade ovaggad vid 10.

Sträckan till och från jobbet är en perfekt träningssträcka för mig. Däremot kommer inte min nuvarande MTB att hänga med på vare sig Gran Fondo eller Tjejvättern, det ska köpas en racer – det blir en historia i sig då jag inte kan nåt om cyklar!

20140418-100843.jpg
Nästan hemma igår.

Annonser

2 svar till “City tur och retur”

  1. Så typiskt att jag aldrig är i Linköping när du är i stan? 🙂 men passa på att testa gymmet i Tannefors, det är helt underbart! 🙂 glad påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s