Från produktdjungeln till att ha hittat rätt

I vintras skrev många av oss bloggerskor inlägg som handlade om våra favoritprodukter i badrumsskåpet. För mig var det lite halvt ångestladdat då jag i ärlighetens namn inte tycker att det är så himla kul med alla dessa krämer och annat hit och dit. Det ska gå snabbt och jag ska inte behöva använda tusen olika saker.

Jag kom i kontakt med Lush och deras produkter hänger med i gymväskan då jag vill hålla det kladdfritt bland träningskläder och skor.

Hemmavid tror jag mig ha hittat en favorit. Jag testade en ansiktsmask och ögonkräm av märket Maria Åkerberg i samband med en pressvisning för ett tag sedan och när jag i förra veckan fick möjlighet att bomba företagets säljansvarige med en massa frågor och verkligen få personlig vägledning med tillhörande lukta/känna och kleta på alla prover (utan att känna mig som hon som smörjer in hela kroppen med samma kräm från konsum – inget fel med det men ändå…ni fattar) har jag nu en armé med flaskor och tuber hemmavid. Och jag känner mig bekväm med det!

De som verkligen hunnit bli mina favoriter på denna korta tid är nedanstående produkter som verkligen gör det lilla extra med huden. Naturligt innehåll som min väldigt känsliga hud tål och resultaten låter sig inte att väntas på.

20140419-191107.jpg

Rengöring –Foaming Wash Gentle
En flytande ansiktstvätt som löddrar och tar bort sminkrester utan problem. (Ej med på bild)

Scrub – AHA & Jojoba Scrub
Denna använder jag en gång i veckan för att göra rent på djupet. Jag peelar ansiktet försiktigt med hjälp av scrub och fingrar. Det känns i huden hur det verkar och jag får härligt rosiga kinder – för att inte tala om den babylena huden. (Ej med på bild)

AnsiktsvattenNeroli Freshener
Ansiktsvatten som inte innehåller uttorkande alkohol. Jag använder den tillsammans med bomullspads som jag torkar av ansiktet med men det går även att ha den i en sprayflaska och spraya i ansiktet – t ex under en flygresa då ansiktet behöver lite extra fräschör.

DagkrämFace Dream.
En ansiktskräm som är perfekt för torr hy utan att kladda. Det går smidigt in i huden och håller ansiktet återfuktat hela dagen.

Ögonkräm Eye Cream More.
För mogen hud. Jag påtalade detta med just mogen för säljansvarige och han meddelade glatt att man räknar mogen hud från 25-år – så jag behöver inte känna mig gammal! En kräm som hör till samma serie som nattkrämen/masken nedan. Återfuktar, minskar de mörka ringarna (yes – jag hade sådana) och har en åtstramande effekt. Nackdelen är väl priset men krämen är väldigt dryg kan jag lova!

Nattkräm/maskFace Mask More
En djuptgående ansiktsmask som jag använder 2 gånger i veckan och låter den då sitta kvar över natten. Har man inte samma behov av fukt kan masken sköljas av efter 10 minuter. En riktig fuktboost för min torra hud.

20140419-191247.jpg

LäppceratLip Care Outdoor
En given produkt hemma hos oss. ”Läppsyl” i barnamun och med en mild doft och bara naturliga ingredienser passar den hela familjen. Denna blev Norahs favorit direkt. (Ej med på bild)

OljaRoyal Body Oil
denna olja var visst bra för allt. Från att ge ett lyster på solbrända ben till att användas vid graviditet då huden stramar. Själv använder jag den idag som en handolja, istället för handkräm. Den mjukar upp nagelbanden och lämnar händerna lena utan att vara kladdig. Den doftar väldigt gott och kan även användas av barn (och män som ofta är rädda för ”kvinnliga” dofter).

20140419-191335.jpg

DeoDeo Salt Spray
En flytande deo i sprayform som inte innehåller aluminiumklorid eller alkohol och är skonsam mot huden. Den håller svettlukt borta och missfärgat inte heller kläder som deodoranter med alkohol och aluminiumklorid gör.

Fördelen att ha kommit i kontant med produkter som enbart säljs via hudvårskliniker/hudvårdsteraupeter är att de har en utbildning i ämnet och ska kunna ge dig rätt produkter som just passar din hud. Jag gillar innehållet – naturligt och det finns förklarat varifrån alla ingredienser kommer. Ta vilken burk som helst som du kan köpa en stormarknad och det är som att läsa grekiska – mer eller mindre obegripligt.

Prismässigt ligger Maria Åkersbergs produkter strax över Nivea, Lumene. I vissa fall är priserna likvärdiga. Specialprodukter såsom ögonkrämen ovan kostar något mer men åtgångsmässigt är den säkerligen likvärdig i pris med vilken ögonkräm som helst.

Vilka är dina favoriter – köper du på nätet/utomlands?

Annonser

6 svar till “Från produktdjungeln till att ha hittat rätt”

  1. Ja, det där med krämer är inte lätt. I know your feeling.
    Nu kör jag exuviance dag och natt plus en ögonkräm från clinique. Funkar toppen. Slarvar med tvätt i form av tvål i bland, men säg inget….😜

    1. jo, det går lätt att lägga en halv lön på krämer om man vill. No probs! jag har ju lärt mig att man ska hålla sig till samma märke rakt av för då får man ut det bästa av produkterna….återstår att se men ögonkrämen från Maria Å är fantastiskt!

    1. men visst, o så är det ju inte så hiskeligt dyrt heller o så är det svenskt (testerna görs visserligen i tyskland på labb men människotesterna i Sverige). Jag gillar hela märket, en bra helhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s