Löpcoach

Fredag kväll och jag är mör, sjukt trött och så himla nöjd med de senaste dagarna. Nybliven LÖPCOACH, med diplom och allt. Det känns bra. Ni ska dock inte tro att jag kan allt, nej, nu börjar det verkliga lärandet efter att ha fått en massa kunskaper som skall tillämpas på olika sätt (personer).

Dagarna har varit intensiva, särskilt idag då både kropp och knopp fått jobba.

Vi började dagen med 2,5 timme i Humlegården där vi drillades i att leda löpgrupper, vi fick utföra teknikövningar och springa intervaller. Det är otroligt nyttigt att se andra ledare arbeta och jag sög i mig allt som en disktrasa. Självklart kan man inte kopiera av någon annans beteende men det går att ta det bästa ur DE bästa och anpassa det på sitt eget sätt. Precis som jag gör i mitt ledarskap inom spinningen – learn from the best!

20140425-211523.jpg

20140425-211536.jpg

20140425-211544.jpg

På eftermiddagen var det fokus på löpskolning och den övningar vi gjorde var inte att leka med. Min bål fick jobba rejält och det är först nu jag inser hur tokviktigt det är för ALLA som börjar springa att man verkligen tar sig tid att gå igenom löpskolning, att stärka kroppen för det gör dig till en bättre löpare på alla sätt. Du blir stark och orkar mer, men även skaderisken minskar genom att kroppen är stark och klarar påfrestningen. Sköter man sin löpskolning kan man även ge sig tusan på att men rent energimässigt får en bättre löpteknik och kan pinna på betydligt längre än tidigare. Detta kommer jag att skriva mer om framöver här på bloggen – särskilt med tanke på alla ni mammor som läser bloggen – detta är SÅ superviktigt för er!!

Vi avslutade dagen inomhus med att gå igenom olika styrkeövningar som passar löpare specifikt. Om jag vaknar med världens träningsvärk imorgon är jag inte alls förvånad. Statiska övningar varvades med dynamiska och delar som utsida lår och fötter krampade som aldrig förr.

20140425-211603.jpg

20140425-211613.jpg

Nu ska jag låta detta smälta i ett par dagar även om huvudet och kroppen skriker KÖR – det är så mycket jag vill med detta och hoppas kunna gå Steg 2, som fokuserar på coachning på individnivå, redan till hösten. Men en sak i taget.

Annonser

Ett svar till “Löpcoach”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s